Трећина буџета општине Нишка Бања за напредњачке функционере

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке са запрепашћењем констатује да је буџет градске општине Нишка Бања за 2021. године постао напредњачка благајна. Буџет је „тежак” око 130 милиона динара, а готово 43 милиона динара предвиђено је за председника општине, општинско веће и скупштину општине. Очигледно је да су се ти људи успели изборити за своје џепове. Грађана ће се вероватно сетити када дођу избори, а то је за коју годину.

Поменутим буџетом предвиђено је да ће председник општине грађане ове мале и сиромашне општине коштати преко 9 милиона динара; прецизније 9.402.000,00 динара. Толико не би коштао ни Никола Тесла када би био председник ове општине.

Много више кошта веће градске општине Нишка Бања, тј. општинска влада. Ти „мудраци” коштају близу 17 милиона динара; прецизније 16.898.800,00 динара.

У буџету се „нашло” и преко 17 милиона динара за одборнике скупштине општине. То су они које народ назива климоглавцима, а који ничему не служе и ништа се не питају. Међутим, добро су плаћени за своје ћутање и благосиљање пропасти.

Ми српски радикали мишљења смо да је ово велика брука и срамота напредњачке власти у градској општини Нишка Бања. Срамно је, посебно сада док траје ова епидемија и док људи умиру на све стране, да напредњачка власт троши на десетине милиона динара на своје плате, дневнице и службена путовања.

Посебно, срамота је да општинско руководство узима оволики новац док Нишка Бања нестаје. Према званичним подацима у 2020. години у општини Нишка Бања рођено је 115 беба, док је умрло чак 286 људи.

Општинским челницима није пало напамет да новац уложе за помоћ младим брачним паровима, породицама са децом и предузетницима.

Ми српски радикали згрожени смо грамзивошћу и похлепом напредњачких функционера у Нишкој Бањи. Они су општину претворили у свој лични сервис, тј. шалтер за исплату плата и дневница, а не сервис све сиромашнијих грађана. Овакав буџет је доказ да ову власт треба под хитно мењати. Нишка Бања нема будућности са оваквим општинским руководством. Каква је то општина која служи само да функционери добијају плате и дневнице?!

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ