Захтевамо да напредњачка власт објави сву документацију о задуживању општине Сврљиг

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке позива напредњачку власт у општини Сврљиг да јавно објави сву документацију везану за задуживање општине Сврљиг.

Грађани Сврљига, као и целокупна српска јавност, имају право да знају зашто се општина задужила, код кога се задужила и под којим условима се задужила. Поготово, имају право да знају на шта је напредњачка власт потрошила средства од добијених кредита. У цивилизованом свету, такав поступак би био сасвим нормална појава. Међутим, у нашој општини то није случај. Власт само саопшти да општина има проблема са финансирањем буџетског дефицита и одмах подиже кредите, а јавност не зна зашто је општина „упала“ у финансијске проблеме.

Ако су сва задуживања извршена у складу са законом и у општем интересу, власт нема чега да се плаши. Треба одмах да објави сву документацију и да спречи било какве спекулације о кредитима.

Такође, позивамо напредњачку власт да саопшти јавности са колико новца општина тренутно располаже на свом рачуну. Нема разлога да се такав податак скрива од јавности. То су јавна средства.

Ми, српски радикали, плашимо се да је ово доказ да општина Сврљиг у овом тренутку постоји само да би се општинском руководству и општинским службеницима исплаћивале плате. Очигледно је да нема ништа од изградње путева, канализације, помоћи најугроженијим становницима и других сличних потеза које би једна одговорна власт требало да предузима и који представљају сврху постојања локалне самоуправе.

Општина Сврљиг требало би да буде сервис свих грађана Сврљига, а не само локалних напредњачких функционера и њихове страначке пешадије коју користе за прикупљање тзв. сигурних гласова. Недопустиво је да локална напредњачка власт Сврљиг увлачи у дужничко ропство из којег се никада неће избавити.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ