Златно доба без питке воде

Општински одбор Српске радикалне странке у Жабарима са запрепашћењем констатује да становници општине Жабари немају воду за пиће и да су принуђени да је сами набављају како знају и умеју. Грађанима је на рапослагању тзв. техничка вода која није за пиће. Прецизније, реч је о води која није исправна како физичко-хемијски, тако и микробиолошки.

Уместо да решава овај више него ургентан проблем, локална напредњачка власт је заузета удомљавањем својих страначких кадрова. То се јасно види када се прочита Одлука о другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Жабари за 2020. годину. Напредњачка власт се грчевито бори да повећа масу средстава за плате шест чланова општинског већа, тј. општинске владе који су на сталном раду. Мало им је што све сиромашнији грађани плаћају председника општине близу 7 милиона на годишњем нивоу, па су решили да издвоје милионске износе и за шест чланова општинског већа. Очигледно, то је њихов централни проблем и јасан показатељ да их уопште не интересују свакодневни проблеми грађана. Напредњаци у Жабарима баве се сами собом и пуњењем својих џепова. Свако нормалан се мора запитати шта ће да ради тих шест чланова општинске владе у једној малој општини попут Жабара. Како ће изгледати њихов радни дан? Уме ли то неко да објасни?!

Срамота је да Жабари имају статус општине још од 1839. године, а да грађани још увек немају приступ питкој води.

Ми, српски радикали, као одговорна политичка странка и као озбиљни људи, питамо се да ли то је заиста проблем који је немогуће решити. Питамо се да ли наши суграђани, становници општине Жабари, као и сви грађани других општина, имају право на приступ питкој води. Такође, поставља се логично питање како ћемо задржати људе у нашој општини, ако они немају нормалне услове за живот, достојне века у коме живимо. Може ли се у 21. веку замислити живот без питке воде?! Напомињемо да је према званичним подацима у 2019. години у Жабарима рођено 63 деце, док је број умрлих готово 235.

Жалосно је што смо дочекали да грађани плаћају порезе и друге дажбине само да би тзв. општинари добијали плате.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ