KRICI IZ HAŠKE JAZBINE

126.
KRICI IZ HAŠKE JAZBINE

U ovoj knjizi sabrani su svi novinski članci, objavljeni u periodu od marta do decembra 2012. godine, koji se tiču procesa koji se vodio protiv dr Vojislava Šešelja, s jedne, i predizborne kampanje na svim nivoima i postizbornih događaja, s druge strane. Ovaj period Šešeljeve borbe u Hagu, krunisan maestralno izvedenom završnom rečju, oslikava vreme njegovog žrtvovanja za interese srpskog naroda.
U Hagu se ovaj srpski junak borio protiv zapadnih moćnika u vidu sudija Haškog tribunala; protiv onih koji su mu zabranjivali komunikaciju s centralom stranke i porodicom kako ne bi, kako je govorio Dejvid Tolbert, uticao na politička dešavanja u Srbiji.
Borio se i protiv onih koji su pokušavali da minimalizuju izdaju Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, protiv notornih laži koje su izdajnici putem medija plasirali, poput one o navodno naručenom ubistvu Tomislava Nikolića od strane Vojislava Šešelja. Iako je sve vreme bio u haškom kazamatu, Vojislav Šešelj je vodio političku i pravnu bitku na više frontova istovremeno. I pored svih nedaća, muka i podmetačina, lider srpskih radikala u završnoj reči šalje prkosnu poruku svojim političkim neprijateljima: „Ne možete mi ništa”. Još tada, iz sudnice, upozoravao je srpski narod da su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić spremni na mnogo gore stvari nego Boris Tadić i Demokratska stranka.
I ponovo je Šešelj bio u pravu. Baš te, 2012. godine, u predizbornoj kampanji, Tomislav Nikolić se u Kosovskoj Mitrovici zaklinjao srpskom narodu da se neće smiriti dok se na Kosovo i Metohiju ne vrati srpska vojska i policija i ne stvore uslovi za povratak svih prognanih Srba ali nedugo po ustoličenju, zajedno s Vučićem kreće da zadaje završni udarac srpskim interesima na Kosovu i Metohiji potpisivanjem protivustavnih Briselskih sporazuma, čime su teroristima predali zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast.
Čitaocima će biti jasno, s ove vremenske distance, koliko je zapravo evrounijatska kampanja te 2012. godine u Srbiji bila jaka, kao i da je zajednički cilj SNS i DS bio da se Srpska radikalna stranka eliminiše sa srpske političke scene.

Recenzenti: Milorad Mirčić i Smiljana Glamočanin Varga
Autor predgovora: Miljan Damjanović
Godina izdanja: 2017.

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM