Aleksandar Šešelj: Pokrenuti diplomatsku ofanzivu da se u Savetu bezbednosti UN razgovara o ugroženosti Srba u Crnoj Gori

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare pozvao je Vladu Republike Srbije da što hitnije pokrene diplomatsku ofanzivu da se u Savetu bezbednosti UN razgovara o položaju i ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori posle usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Obraćajući se novinarima u Skupštini Srbije, Aleksandar Šešelj je ocenio da su, pored Srba na Kosovu i Metohiji, trenutno najugroženiji Srbi u Crnoj Gori i da svakim danom odugovlačenja, njihova situacija postaje sve teža.

Očigledno je da posle stvaranja crnogorske nacije i jezika, mafijaški režim Mila Đukanovića hoće da očisti Crnu Goru od svega što ima prefikssrpsko. Ako želimo da pomognemo srpskom narodu u Crnoj Gori, moramo da pokrenemo diplomatsku ofanzivu kako bi pitanje njihovog položaja došlo na dnevni red Saveta bezbednosti UN gde imamo jake saveznike u Rusiji i Kini, rekao je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.

Šešelj je ocenio da je vlast u Srbiji promenila retoriku prema dešavanjima u Crnoj Gori, ali i dodao da to ne sme da ostane samo marketinška kampanja.

Zakon o slobodi veroispovesti ne samo da je uperen na uništavanje srpskog identiteta u Crnoj Gori, nego je i protivpravan u smislu razdvojenosti crkve i države, kao i neprikosnovenosti privatne svojine. To su argumenti koje srpska strana treba da istakne, istakao je Aleksandar Šešelj.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER