Budžet ne obećava povećanje standarda naroda

Besmislenost jednopartijske Narodne skupštine najbolje se pokazala kod „rasprave i usvajanja Zakona o budžetu za 2022. godinu. Prvi put se u novijoj parlamentarnoj istoriji Srbije desilo da se budžet izglasa u jednom danu i to nije zato što je Narodna skupština efikasna, već zato što se o Predlogu Zakona o budžetu faktički nije ni raspravljalo.

Srpska radikalna stranka negativno ocenjuje budžet za narednu godinu zato što se on suštinski ne razlikuje od prethodnog i što se u budžetu i dalje forsira finansiranje stranih kompanija koje u Srbiji otvaraju svoje pogone. I ovaj put su „zaboravljeni” domaći privrednici, posebno mala i srednja preduzeća i poljoprivredna gazdinstva.

Srpski radikali smatraju da je bilo neophodno da se u budžetu više pažnje obrati na standard građana, a posebno pitanje je kako se i kada planirao budžet kada javnost već mesecima zna i procente povećanja penzija i povećanja plata u javnom sektoru, ali i visinu minimalne zarade koji su juče zvanično usvojeni. Zameramo i što su najniža penzija i najniža zarada znatno ispod visine najniže potrošačke korpe, što će i dalje ugrožavati egzistenciju velikog broja porodica.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM