Damjanović: Srbija daje pomoć strancima, a ne reaguje na propast domaćih privrednika

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović ocenio je danas da je nedopustivo da država nezainteresovano posmatra propadanja domaćih ugostitelja i preduzetnika u vreme pandemije Korona virusa, a da, u isto vreme, dodeljuje basnoslovnu državnu pomoć moćnim stranim kompanijama koje posluju u Srbiji.

– U vreme kada naši privrednici jedva sastavljaju kraj sa krajem, kada ugostitelji propadaju, naša vlast finansira poslovanje najbogatijih svetskih kompanija. Nije prvoaprilska šala vest da je Srbija nemačkoj kompaniji dala 56.000 evra po radniku državne pomoći – izjavio je Damjanović.

Mediji su raniji javili da je nemačka kompanija „Continental automotive Serbia” dobila skoro 28 miliona evra državne pomoći kao podsticaj za zapošljavanje 500 radnika u fabrici za proizvodnju automobilske elektronike u Novom Sadu, odnosno da je Vlada Srbije za svako radno mesto platila 56.000 evra.

Funkcioner SRS je podsetio da restorani zatvorenog tipa i objekti za proslavu svadbi, krštenja i rođendana ne rade već duže vreme, a da država od njih zahteva da ne otpuštaju radnike i da izmiruju svoje obaveze prema državi.

– Nebrojeno puta smo čuli od (predsednika) Aleksandra Vučića da imamo najveći rast bruto društvenog proizvoda, da ima novca i da su finansije stabilne. Zašto finansiramo strance da iznose profit, a uništava se srpski radnik, preduzetnik i ugostitelj? – rekao je on.

Damjanović je ocenio da je jedini način da se njima pomogne da im država otpiše poreze i doprinose za period kada nisu radili, da se zaustavi naplata odloženih doprinosa, da se otpiše angažovana struja i porez na imovinu, ili da se primene neke slične mere.

– Ako režim Aleksandra Vučića i njegovih ministara ne prepoznaju ovakav način rešenja, onda neka se ide na nove izbore, ali sa zahtevom da prestanu da kradu, da kupuju glasove i dodatno ponižavaju sopstveni narod. Ako ne umete da pomognete svom narodu, siđite sa vlasti, ima ko ume i ko želi – rekao je Damjanović.

On je rekao da SRS ne beži od stranih investicija, ali da smatra da mala Srbija ne može da finansira najveće svetske kompanije, a da uništava domaće radnike.

https://www.youtube.com/watch?v=07aqTiaWhgA

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM