Delegacija Srpske radikalne stranke položila venac na grob slavnog srpskog đenerala Veljka Radenovića

Delegacija gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Kruševcu danas je prisustvovala pomenu srpskom junaku đeneralu Veljku Radenoviću i tom prilikom položila venac na grob slavnom srpskom junaku.

Predsednik Rasinskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke, mr Dejan Marinković, izrazio je zabrinutost što se ni nakon devet godina od smrti đenerala, niko od gradskih čelnika nije setio da danas dođe i oda počast slavnom srpskom borcu za slobodu. Đeneral Veljko upisao se u istoriju svojim junačkim poduhvatima u borbama protiv Arnauta. Danas je naš narod na Kosovu i Metohiji ponovo suočen sa maltretiranjem od strane šiptarskih terorista i našoj braći u južnoj srpskoj pokrajini danas, više nego ikad, nedostaje sigurnost kakvu im je pružao đeneral Veljko Radenović. Srbija mora da izgradi kulturu pamćenja, a mi kao narod moramo večno biti zahvalni ovakvim herojima i časnim patriotama.

Podsećamo javnost da je gradski odbor Srpske radikalne stranke u Kruševcu predložio komisiji za kadrovska i administrativna pitanja da posthumno dodeli priznanja velikim srpskim junacima i borcima za slobodu, đeneralu Veljku Radenoviću i četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću, ali  je komisija bez obrazloženja odbila predloge.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM