Dva dobra druga, dva prijatelja – Nenad Čanak i Igor Mirović!

„Srpska radikalna stranka poziva javnost da ne naseda na jeftinu demagošku polemiku između dva dobra druga, dva prijatelja – Nenada Čanka i Igora Mirovića, koji godinama unazad blisko sarađuju i čije političke partije su verni koalicioni partneri. „Razmena optužbi između Čanka i Mirovića zbog nove zgrade RTV“ ima za cilj oživljavanje dva, politički, „mrtva konja“ u susret novog izbornog ciklusa. Nenad Čanak nije opozicija Igoru Miroviću. Podsećamo javnost da je Nenad Čanak najvažniji koalicioni partner Srpske napredne stranke u Novom Sadu. Čankovi poslanici u Skupštini AP Vojvodine već tri godine ne smeju da pisnu protiv Igora Mirovića i naprednjačke vlasti u Pokrajini, čuvajući, na taj način, privilegije i koalicioni mir u Novom Sadu. Uostalom, opšte je poznato da se Nenad Čanak kandidovao na predsedničkim izborima 2017. godine, tako što su mu naprednjaci pomogli da prikupi potpise za kandidaturu“. – izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine.

    Jakšić je rekao, da se Čanak setio pred izbore da kritikuje izgradnju nove zgrade RTV, dok njegovi poslanici, na tu temu, ćute kao zaliveni u Skupštini AP Vojvodine.

    „Srpska radikalna stranka je jedina oštro politički kritikovala Igora Mirovića zbog nenormalnog, megalomanskog projekta izgradnje nove zgrade RTV. Nije normalno da se troši 50 miliona evra na zgradu televizije, dok je za veći deo Vojvodine primarna komunalna infrastruktura – voda, asfalt, struja i kanalizacija, misaona imenica. Radio televizija Vojvodine, koja je za vreme 16 – ogodišnje Čankove despotije u Pokrajini, bila udarni medijski promoter „vojvođanerske“ autonomije, sada je udarna medijska pesnica naprednjačke vlasti, na kojoj je zabranjena svaka kritika nesposobne i u kriminalu ogrezle vlasti na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. RTV emituje program koji niko ne gleda. RTV služi režimu. Juče Nenada Čanka, danas Igora Mirovića.“ – naglasio je Jakšić.

    Srpski radikali ističu da je urnebesno to što, kao pokvarena gramofonska ploča, Nenad Čanak ponavlja da su za sve krivi „radikali i Slobodan Milošević“.

    „Ne smeta Nenadu Čanku koalicioni partner Igor Mirović, njemu su „kost u grlu“ Vojislav Šešelj i srpski radikali. Bez dana pauze, već 23 godine, najpoznatiji vojvođaner Nenad Čanak sa svojim jurišnicima je na vlasti. Danas se novosadski „Vodovod“, a u okviru njega, u prvom redu sektor kanalizacije ne može zamisliti bez „genijalaca“ iz Čankove Lige socijademokrata Vojvodine. Pune 23 godine, punim plućima Nenad Čanak, uživa u privilegijama vlasti na svim nivoima, pričajući praznu, na bazi falsifikata zasnovanu, autonomašku bajku. Tvrdi da „Vojvodina nije krava muzara“ i pita „Gde su naši novci?“. Mi, srpski radikali, imamo pouzdane informacije da je, dobar deo našeg, narodnog, novca završio u Lipovom gaju. Treba proveriti.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.    

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM