Konferencija za medije, 28. mart 2019. godine - Aleksandar Šešelj: Poslanici Srpske radikalne stranke su zbog nakaradnog Poslovnika napustili Skupštinu Srbije!

Aleksandar Šešelj: Dame i gospodo, već tri godine traje ovaj saziv Narodne skupštine. Zbog ovog nakaradnog Poslovnika koji se primenjuje i u ovom sazivu, a koji je donet za vreme prošle vlasti, Srpska radikalna stranka ni jednom nije stigla na red da postavi pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu ministrima Vlade Srbije, jer je to dan kada je Vlada Srbije dužna da bude u parlamentu.

To je apsolutno nepravedno prema stranci koja je osvojila drugi najveći broj mandata u Skupštini Srbije i najveća je opoziciona stranka. Mi nikad nismo stigli na red da postavljamo pitanja, dok su razne partije, samostalni poslanici, čak i razne partije koje nisu ni učestvovale na izborima, a sada imaju poslaničke klubove, ljudi koji su promenili više poslaničkih klubova u toku jednog saziva... Svi oni su uvek najnormalnije stizali na red kada je vreme za postavljanje pitanja Vladi Srbije.

Mi danas ne želimo da učestvujemo u ovome. Ostavili smo danas u Narodnoj skupštini isključivo naprednjake, pa nek oni pričaju sami sa sobom. Naime, mi ne želimo danas da dođemo na red samo zato što je Skupština prazna sa opozicione strane, već očekujemo da se Poslovnik promeni kako bi bili ispoštovani svi narodni poslanici – i oni koji su osvojili veliki broj glasova na izborima, a ne samo oni koji na izborima nisu ni učestvovali.

Mi ne želimo da učestvujemo u nečemu što izgleda kao glavni odbor Srpske napredne stranke.

Da li ima nekih pitanja?

Hvala.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER