Konferencija za novinare, 13. maj 2021. godine

Đurađ Jakšić: Dame i gospodo novinari, nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji su održani 30. juna prošle godine, celokupno Srpstvo bilo je silno obradovano zbog činjenice da je nakon trideset godina tiranije antisrpski mafijaški režim Mila Đukanovića konačno poslat na smetlište istorije i da je za sve građane Crne Gore i za srpski narod u Crnoj Gori konačno stigla sloboda. Međutim, od samog starta, dakle, od momenta izbora Zdravka Krivokapića za predsednika vlade i formiranja „ekspertske vlade, koja je Krivokapiću izdiktirana u američkoj i britanskoj ambasadi u Podgorici, počeli su problemi. U toj vladi je bilo mesta za sve, samo nije bilo mesta za političke predstavnike srpskog naroda, tako da su pozitivna energija i entuzijazam kod naroda u Crnoj Gori vrlo brzo, nažalost, splasnuli.

Podsećamo javnost da se Zdravko Krivokapić nalazio na čelu Srpske liste, a da je neposredno nakon izbora okrenuo leđa srpskom narodu i političkim predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Odbijanje zahteva da se poništi odluka o proterivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića iz Crne Gore, zahtev za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izrečenog stava o događaju u Srebrenici, odugovlačenje i prenemaganje po pitanju konačnog temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, guranje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici na Skupštinu Crne Gore, odbijanje da se poništi priznanje lažne šiptarsko-terorističke narko države na Kosovu i odbijanje da se ukinu sankcije prema Ruskoj Federaciji, sve ovo u prethodnih sedam-osam meseci zapravo nepogrešivo oslikava karakter Zdravka Krivokapića i vlade na čijem čelu se nalazi.

Srpski narod u Crnoj Gori je izigran, a vlada Zdravka Krivokapića vuče poteze koji nisu mnogo manje protivni interesima srpskog naroda i koji nisu mnogo manje srbofobični od poteza koje je povlačio režim Mila Đukanovića. Nažalost, to su danas nepobitne činjenice.

Dame i gospodo, mi srpski radikali smo mišljenja da se samovolji i ludilu Zdravka Krivokapića mora stati na put. Zbog toga pozivamo sve partije koje čine većinu u parlamentu Crne Gore da glasaju protiv sramne rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici i da glasaju protiv smene ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića. Srpska radikalna stranka je mišljenja da srpske stranke ne smeju ni za milimetar da popuste Zdravku Krivokapiću u pogledu ova dva pitanja, pa čak i po cenu pada sadašnje crnogorske vlade i raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Srpska radikalna stranka nije ni najmanje iznenađena zbog ovekovečenja političkog saveza i ljubavi između Srpske napredne stranke i Šapićevog takozvanog Srpskog patriotskog saveza. Podsećamo javnost da je Šapićev SPAS jedna od 14 političkih partija kojima su naprednjaci prikupljali potpise za kandidaturu na izborima i dali svu logističku podršku, dakle materijalnu, medijsku, kontrolore, čak i kandidate na određenim lokalima za prošlogodišnje parlamentarne pokrajinske i lokalne izbore koji su održani u Republici Srbiji.

Koristim ovu priliku da u ime Srpske radikalne stranke pozovem sve prevarene, izigrane i razočarane članove SPAS-a Aleksandra Šapića, i ljude koji su glasali za njih na ovim poslednjim izborima, da se priključe Srpskoj radikalnoj stranci kao jedinoj istinskoj patriotskoj opoziciji naprednjačkom režimu na političkoj sceni Srbije.

Mi, srpski radikali, nastavljamo i sa borbom protiv donošenja skandaloznog zakona o takozvanim istopolnim zajednicama, a zapravo zakona koji treba da legalizuje gej brakove u Srbiji. Srpska radikalna stranka se najoštrije protivi donošenju ovog zakona zato što je on izrazito depopulacioni, zato što je u suprotnosti sa porodičnim tradicionalnim vrednostima naše države i društva, zato što se kosi sa osnovnim postulatima vere svih tradicionalnih religija koje su zastupljene na teritoriji Republike Srbije i, u krajnjoj liniji, zato što je predlog ovoga zakona protivustavan.

Koristim ovu priliku da se zahvalim svim građanima koji su do sada dali svoj potpis i da pozovem sve one koji to još uvek nisu učinili da potpišu ovu našu peticiju, jer ćemo na taj način poslati jasnu i snažnu poruku naprednjačkom režimu da je Srbija i dalje za porodične i tradicionalne vrednosti, a izričito protiv legalizacije gej brakova.

Izvolite, ako vi imate neko pitanje?

Novinar: Imam ja jedno.

Đurađ Jakšić: Kažite.

Novinar: Ako je taj podatak javan, kako napreduje ta peticija, jeste li blizu da prikupite sve potpise?

Đurađ Jakšić: Srpska radikalna stranka je jako zadovoljna odzivom građana. Mi smo prikupili već preko 30.000 potpisa peticije protiv zakona o takozvanim istopolnim zajednicama. Međutim, nastavljamo dalje ovu našu akciju. Ona će trajati sigurno tokom čitavog maja meseca, pa najverovatnije i u junu. Cilj nam je da u razgovoru sa građanima, dakle, na info-punktovima, na štandovima širom Srbije ukažemo na opasnosti koje vrebaju iza ovog skandaloznog zakona. Ono što smo uočili je činjenica da veoma mali broj građana zapravo zna šta se tu krije. Čuli su da se sprema neki zakon, ali ne znaju da se tu između ostalog krije čak i mogućnost usvajanja dece, da jedan od partnera iz istopolne zajednice bude potencijalno hranitelj deteta. Kada im to prenesemo kao nešto što se skriva iza ovoga zakona, narod je ozlojeđen i praktično oduševljeno prihvata da potpiše ovu našu peticiju.

Koristim ovu priliku da pozovem još jednom sve one koji još uvek nisu dali svoj potpis, da to mogu da učine na info-pultovima širom Srbije ili u sedištima opštinskih i okružnih odbora Srpske radikalne stranke širom Republike Srbije.

Da li imate još neko pitanje? Ukoliko nemate, zahvaljujem se što ste prisustvovali našoj konferenciji za medije.

https://www.youtube.com/watch?v=9m2cja-z6M0

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM