Aleksandar Šešelj: Srbija treba da podrži Vladimira Putina, pridruživanje sankcijama bila bi izdaja!

Aleksandar Šešelj: Dame i gospodo, Republika Srbija ne sme ni da razmatra da se pridruži sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije protiv Rusije. Svako pridruživanje sankcijama protiv Rusije za Srbiju bi bilo ravno izdaji.

Rusija je naš najveći saveznik, tradicionalno saveznička i bratska zemlja koja se više puta dokazala u međunarodnim odnosima kao naš iskreni prijatelj, počevši od odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova i Metohije i sprečavanja donošenja one sramne rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Mi treba da produbljujemo našu saradnju sa Ruskom Federacijom, da imamo što bolje odnose u svakoj sferi, da pravimo savezništvo sa Rusijom i u ekonomskom i u vojnom i u svakom drugom smislu.

Srpska radikalna stranka se zalaže ne samo za članstvo u ODKB-u, u vojnom savezu na čelu sa Ruskom Federacijom, već i za otvaranje mešovitih srpsko-ruskih baza u Srbiji, što bi bila najbolja garancija odbrane naše zemlje i našeg neba i bezbednosti naše zemlje na dugi rok. Mi treba da gajimo naše iskreno savezništvo, da se uvek oslanjamo na one koji su već dokazani prijatelji Srbije, a ne da razmatramo da se pridružujemo osudi Ruske Federacije.

Izvolite, ukoliko imate nekih pitanja.

Novinar Bete, Uroš Matović: Kakva su vaša očekivanja, šta mislite da će odlučiti predsednik ili država nakon današnjeg Saveta bezbednosti, da li će ostati neutralni ili će doneti, prevagnuti na neku stranu?

Aleksandar Šešelj: Mislim da svi državni organi u Srbiji treba da sagledavaju ono što je nacionalni interes Republike Srbije i srpskog naroda, a to je svakako savezništvo sa Ruskom Federacijom.

Srpska radikalna stranka smatra da Srbija treba da podrži Vladimira Vladimiroviča Putina, predsednika Ruske Federacije i ruski narod i akciju spašavanja ruskog naroda u Donjecku i Luganjskoj Narodnoj Republici, koji je bio pred etničkim čišćenjem. To su naši stavovi i smatramo da bi to bilo najispravnije za Srbiju da uradi.

Ukoliko nemate više pitanja, hvala vam što ste došli.

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM