Konferencija za novinare Aleksandra Šešelja ispred Specijalnog suda, 11. jun 2019. godine

Aleksandar Šešelj: Dame i gospodo, kao što znate Srpska radikalna stranka od početka ovog procesa prati i ovo suđenje u cilju podizanja svesti javnosti na ovaj proces.

Mi mislimo da je skandalozno što srpsko pravosuđe učestvuje u nečemu što imenuje kao konstrukt genocida u Srebrenici. Za sve vreme ovog suđenja, čak ni sada, nijedna izjava svedoka nije ukazala da su ljudi koji su optuženi, odnosno bivši policajci Republike Srpske, krivi za ovo što im se pripisuje.

Želimo da na ovaj način pružimo podršku njima, za koje mislimo da su neosnovano optuženi u ovom procesu, i apelujemo na Ministarstvo pravde i državne organe da urade konačno nešto po ovom pitanju, da ne učestvuju u blaćenju srpskog naroda sa tihim priznavanjem onoga što se zove genocid u Srebrenici kada znamo da se genocid u Srebrenici nije dogodio. Većina ovih optužbi, za koje se sudilo posle završetka rata u Republici Srpskoj, bile su lažne i mi želimo konačno da se prekine sa tom praksom.

Izvolite, ukoliko ima nekih pitanja.

Novinar: Možda samo da konstatujemo da vas je danas manje nego inače i da nije tu lider radikala.

Aleksandar Šešelj: Nije nas manje nego inače. Mi nismo nikad pravili političke skupove od ovog suđenja. Mi želimo samo da budemo uvek tu prisutni, kao što je uvek neko od narodnih poslanika Srpske radikalne stranke prisutan na ovom suđenju, a i lider radikala je bio nekoliko puta već na ovom suđenju. Nastavićemo i dalje da ovo pratimo. Kao što znate, to smo rekli i prvi put, uvek će neko od narodnih poslanika i članova Srpske radikalne stranke iz Gradskog odbora Beograd biti ovde prisutan.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM