Konferencija za novinare narodnog poslanika Aleksandra Šešelja, 16. maj 2019. godine

Aleksandar Šešelj: Dame i gospodo, Srpska radikalna stranka od danas počinje prikupljanje potpisa za peticiju ukidanja javnih izvršitelja u celoj Srbiji.

Mi mislimo da je Zakon o izvršenju – koji je donet 2011. godine, u vreme bivše vlasti, a potvrđen 2015. godine, u vreme naprednjačke vlade – doneo samo siromaštvo i bedu građanima Srbije, a da se jedan broj ljudi neosnovano bogati na račun građana koji imaju finansijskih problema.

Mislimo da ukoliko postoji potreba za izvršenjem da to treba da bude u rukama države, a ne u rukama privatnih lica.

Javni izvršitelji u Srbiji su se izrodili u svojevrsnu mafiju, koji ne prezaju ni od čega, nemaju nikakvih moralnih skrupula. U stanju su da isteraju nemoćne ljude iz svojih kuća. Izmenama zakona predviđeno je da će ubuduće moći i da uhapse nekog ko se protivi iseljenju, a predviđa se i da troškovi iseljenja od sada idu na teret lica koje se iseljava.

Dakle, mislimo da to treba da se ukine. Smatramo da za postojanje javnih izvršitelja u Srbiji ne postoji nikakav valjan razlog, nadamo se da ćemo u vrlo brzom roku skupiti dovoljan broj potpisa kako bi se to našlo na dnevnom redu Skupštine Srbije.

Kao što znate, mi već više od godinu dana Skupštini Srbije predlažemo Zakon o ukidanju javnih izvršitelja, ali naprednjačka većina je na te naše predloge ostala nema. Uvek su glasali protiv tog predloga. Mi želimo jednostavno da takva praksa prestane.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM