Leskovac: Srbija u BRIKS-u i otadžbina Srbija, majka Rusija

Dušan Stanojević, član Centralne otadžbinske uprave i predsednik Jablaničkog okružnog odbora Srpske radikalne stranke je 6. decembra u sedištu Stranke u Leskovcu održao konferenciju za medije:

"Dame i gospodo, uvaženi predstavnici medija, povod današnje konferencije za novinare Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Leskovcu je predstavljanje našeg stranačkog programa. Namerno ne kažem „predizbornog programa” jer je Srpska radikalna stranka jedina politička organizacija u Srbiji koja od svog osnivanja pa do danas nikada nije menjala svoju ideologiju, svoj program, svoj put. Jesmo se usavršavali ali se nikada nismo menjali. Na to smo ponosni. Čast nam je što smo u istoj borbi u kampanji kao i pre 33 godine, sa istim idejama, sa istim principima, sa istim ciljevima. Proganjani, zatvarani, zabranjivani, ukidani, nismo se nikad predali, nećemo se nikada predati i nikada nećemo odustati.

Moram da napomenem da je Srpska radikalna stranka u subotu, 2. decembra 2023. godine, u prepunoj sali MTS dvorane (bivšeg Doma sindikata) u Beogradu održala predizborni miting sa koga smo poslali dve jasne poruke:

 

„Srbija u BRIKS-u” i „Otadžbina Srbija, majka Rusija”!

 

Ono što mi možemo obećati građanima Leskovca, Jablaničkog okruga i cele Srbije jeste da ćemo, ukoliko dobijemo njihovo poverenje, voditi srpski narod putem suvereniteta, putem slobode, a to znači bez Evropske unije, bez kolonizacije, bez potčinjavanja. Mi hoćemo slobodnu Srbiju, Srbiju u koraku sa vremenom, Srbiju 21. veka, Srbiju kao prvu evropsku zemlju koja se pridružuje BRIKS-u, Srbiju u najtešnjim vezama sa Rusijom, sa Kinom. To je budućnost. To je naše savezništvo.

Samo radikali imaju snage da od Srbije naprave zemlju koja vodi računa o svim svojim građanima kao majka, a ne kao maćeha. Samo mi radikali možemo da od Srbije stvorimo ponosnu i uspravnu državu. Niko drugi, osim radikala, ne može da obezbedi da stranci u Srbiju ne dolaze kao bahati kauboji, već kao partneri koji uvažavaju naš narod i našu zemlju. Samo radikalska vlast je garant da Srbija nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Isto tako obećavamo da ćemo odmah ukinuti sve sankcije bratskoj Belorusiji. Samo su radikali ti koji mogu da obezbede saradnju i sa zemljama Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, ali isključivo na ravnopravnim osnovama. Ono što je ključno, samo radikali mogu da obezbede da Srbija bude mesto gde nije sramota biti Srbin i gde možeš da budeš ponosan radikal ili građanin Srbije i kad nisi Srbin.

Mi, dame i gospodo, u ovoj kampanji obilazimo Srbiju i upoznajemo narod sa našim ciljevima, sa našim programskim stavovima, sa onim što ćemo raditi posle ovih izbora. Ne dajemo, za razliku od svih ostalih, kratkoročna i pojedinačna obećanja, ne dajemo instant obećanja. Ta obećanja se izgube već u izbornoj noći. Mi srpski radikali obećavamo programska, sistemska i sistematska rešenja u najboljem interesu naroda. Privatni izvršitelji su veliko breme na plećima siromašnog naroda, mi ćemo ih ukinuti. Podsetiću, Srpska radikalna stranka je predala preko 100.000 potpisa za ukidanje ove pošasti. Objekti izgrađeni bez građevinskih dozvola su problem mnogih porodica, mi ćemo ih legalizovati. Cela Srbija ima problem sa zagađenim zemljištem i vodama zbog neizgrađene komunalne infrastrukture, mi ćemo je izgraditi. Bogatstvo Srbije je u rudama koje nam je Bog dao, mi ćemo ih eksploatisati. Udžbenike nam štampaju i prekrajaju jezik i istoriju hrvatski i slovenački izdavači, mi ćemo udžbenike štampati u srpskom Zavodu za izdavanje udžbenika. Srbija je izdvojila mnogo novca za finansiranje stranih privatnih kompanija koje su kod nas otvarale svoje pogone, mi ćemo finansirati domaću proizvodnju, naša mala, srednja i mikro preduzeća, našu poljoprivredu.

Mi smo, dame i gospodo, uvereni da će nam srpski narod 17. decembra ukazati poverenje i vratiti srpske radikale u Narodnu skupštinu. Na ovim izborima opet učestvuje mnoštvo partija, neke učestvuju i kršenjem izbornog zakona, nisu ispunile uslove, ali eto, pronađu „rupe” u zakonu i učestvuju. Mi srpski radikali idemo sami. S kim bismo mi mogli da idemo u koaliciju na republičkom nivou? Nema te stranke. Nema, dame i gospodo, Skupštine bez srpskih radikala. Jer, opšte je poznato – mi se temeljito spremamo za svaku sednicu, kod nas nema improvizacija. Svaki ministar drhti od naše rasprave u Narodnoj skupštini, šta ćemo naći da ne valja u zakonskom projektu, gde ćemo ga kritikovati i slično. Uvek je tako bilo. Ako nismo bili na vlasti, a bili smo u jednom periodu i na vlasti, uvek smo bili najoštrija opozicija i spremamo se da to opet budemo, zato što smo realni političari. Mi sada ne obećavamo pobedu na ovim parlamentarnim izborima, ali je naš cilj da budemo što jača opozicija, sa što više poslanika, a doći će vreme da narod odluči da srpski radikali, posle svih nevolja, stradanja, žrtvovanja, dobiju vlast u svoje ruke i da tek onda pokažu kako se vlada.

Mi Srpski radikali smo svesni da smo jedina politička stranka u Srbiji koja se za ove 33 godine, od kada postoji višestranačje, nikada nije obrukala, nikada se za nama nisu vukli tragovi kriminalnih afera, pljački, pronevera, korupcije. Možete sumnjati u naše znanje, ne znamo sve. Možete sumnjati i u naše sposobnosti, ali nema toga ko može s jednim jedinim argumentom sumnjati u naše poštenje. Kroz sve nevolje, uspone i padove kroz koje smo prolazili, niko nije mogao da upre prstom i da kaže da smo lopovi.

Šta se onda dešava? Ni 12 godina haške tiranije ovom ološu sa Zapada nije bilo dovoljno pa podiže optužnice protiv Vojislava Šešelja i njegovih prvih saradnika. Zašto? Hohštaplerima sa Zapada i novom svetskom poretku prst u oku je ideologija dr Vojislava Šešelja i politika Srpske radikalne stranke. Ali svi treba da znaju da mi nikada ustuknuti nećemo, srpski radikali to nikada nisu činili. Ne odričemo se naše ideologije ni za milimetar, ponosni smo na nju i sanjamo o danu kada će Srbi živeti u jedinstvenoj srpskoj državi.

Ovo je, dame i gospodo, samo deo razloga zbog kojih tražimo poverenje građana i pozivamo da svi 17. decembra izađu na izbore, da glasaju po svojoj savesti. Da se dobro zapamti, lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” je pod rednim brojem tri na parlamentarnim izborima, dok su srpski radikali na rednom broju jedan na lokalnim izborima u Leskovcu u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, Socijaldemokratskom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije jer smatramo da tako najbolje možemo artikulisati potrebe građana Leskovca. Ako nas izaberete, ako za nas glasate, nećete se pokajati."

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM