Leskovac: Srpski radikali će sačuvati suverenitet i teritorijalni integritet

Na održanoj konferenciji u Leskovcu, predsednik Jablaničkog okružnog odbora Srpske radikalne stranke i kandidat za narodnog poslanika Dušan Stanojević se obratio rečima:

Dame i gospodo, uvaženi predstavnici medija,

Mi srpski radikali svakodnevno predstavljamo građanima Srbije naš ekonomski, politički i socijalni program – zašto smatramo da Srbija treba da bude prva evropska zemlja koja se pridružuje BRIKS-u, savezništvu Rusije i Kine, savezništvu 21. veka.

Nećemo da budemo ničije sluge – nikoga iz Brisela, iz Vašingtona, iz zapadnih ambasada u Beogradu. Nećemo ultimatume, nećemo njihove planove, nećemo diktat, hoćemo srpsko Kosovo i Metohiju.

Mi srpski radikali uradićemo sve da u ovom vremenu globalizma, američke hegemonije i novog svetskog poretka zaštitimo sve ono što nas definiše kao narod i naciju: našu ćirilicu, našu istoriju, našu tradiciju, našu crkvu i naš put u budućnost i nećemo dati da bilo ko to prekraja, da bilo ko to ukida i da bilo ko vodi bitku protiv našeg identiteta.

Zbog puta u Evropsku uniju Srbija već decenijama propada. Evropska unija posmatra Srbiju kao resurs, kao svoju periferiju i zahteva od Srbije da prizna nezavisno Kosovo i pomiri se sa otimanjem svoje teritorije. Evropska unija hoće da okrene Srbiju protiv Rusije i da nas odvoji od najvažnijeg saveznika.

Srpski radikali u Narodnoj skupštini Republike Srbije garancija su da će Srbija sačuvati svoj suverenitet i teritorijalni integritet i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Uveravam vas da ćemo u budućem sazivu Narodne skupštine predstavljati glas naroda u odbrani nacionalnih interesa i predstavljanju autentične nacionalne politike.

Kada smo mi radikali u Skupštini, vi građani znate da se nepokolebljivo borimo protiv svojih političkih protivnika, ali nikada, ama baš nikada, nećemo biti protiv svoje države. Kada smo mi radikali u Skupštini, niko ne može da sprovede antisrpske planove ni na Kosovu i Metohiji, ni u Republici Srpskoj, niti bilo gde drugo.

Podsećam da se mi srpski radikali javno zalažemo za ukidanje javnih izvršitelja. Jedini smo predali Narodnoj skupštini preko sto hiljada potpisa peticije za njihovo ukidanje. Zalažemo se takođe za zabranu istopolnih brakova. Za  legalizaciju objekata koji nemaju građevinske dozvole, za što hitniju izgradnju komunalne infrastrukture svuda gde je nema, za eksploatisanje ruda kojima je naša zemlja bogata. Zalažemo se da se mnogo više finansiraju domaća mala, srednja i mikropreduzeća, da se mnogo više pomaže naša poljoprivreda. Zalažemo se da nam se udžbenici štampaju u srpskom Zavodu za izdavanje udžbenika.

Mi smo, dame i gospodo, svakodnevno sa narodom, bilo da je to u Leskovcu, nekoj od opština Jablaničkog okruga ili Srbije. Razgovaramo sa narodom. Slušamo probleme i nudimo adekvatna rešenja. I danas, u Leskovcu, razgovaramo sa našim sugrađanima, delimo izdanja „Velike Srbije u kojima se jasno može videti naš stranački program.

Mi smo svesni da posle ovih izbora ne možemo biti najjača parlamentarna stranka, da ćemo u srpskom parlamentu biti opozicija nekoj budućoj vlasti, ali obećavamo da nikada nećemo biti opozicija Srbiji. Nama je otadžbina Srbija iznad svega! Za nas postoje otadžbina Srbija i majka Rusija! Mnogi nas kritikuju zbog toga, neki zbog neznanja, neki zbog čiste mržnje, ali mi se nikada nismo i nikada se nećemo menjati. Mi naše političke stavove i našu ideologiju nikada ne bismo promenili zarad pukog dolaska na vlast i to smo nebrojeno puta pokazali i dokazali.

Mnogi nam zameraju što žešće ne napadamo Aleksandra Vučića. A ko je to žešće i ozbiljnije kritikovao Aleksandra Vučića i trenutnu vlast za sve ono što nisu radili dobro? Ko? Da li bi trebalo da ga napadamo reda radi? Da li da ga napadamo zato što se to nekome trenutno sviđa? Dame i gospodo, sve dok Aleksandar Vučić odoleva da uvede sankcije bratskoj Ruskoj Federaciji, sve dok odbija da prizna nezavisnost tzv. Kosova, sve dok čuva i štiti Republiku Srpsku, mi ćemo to pozdraviti i podržati. Podržali smo ga i kao kandidata za predsednika Republike Srbije 2022. godine, iako to možda nije bilo u interesu naše stranke. Dakle, kada je Srbija u pitanju, mi stranačke interese stavljamo postrani.

Dame i gospodo, još jednom, pozivam sve građane Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Bojnika, Medveđe i Crne Trave da izađu na izbore 17. decembra i glasaju po svojoj savesti. Podsećam da su srpski radikali na rednom broju 3 na parlamentarnim izborima, naša lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka i da smo mi, srpski radikali, na rednom broju 1 na lokalnim izborima u Leskovcu u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, Socijaldemokratskom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije na listi pod nazivom „Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane. Takođe, pozivam sve građane opština Vlasotince, Lebane, Bojnik, Medveđa i Crna Trava da na lokalnim izborima zaokruže redni broj 1, jer i u tim opštinama Srpska radikalna stranka nastupa u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM