Miroviću, koliko košta nova zgrada RTV?

„Srpska radikalna stranka zahteva od predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da informiše javnost o svim detaljima ugovora koji je sklopljen sa izvođačem radova na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine, kako bi građani konačno čuli koliko će ih koštati ovaj promašeni, nepotreban i megalomanski projekat. Igor Mirović je slagao poslanike u Skupštini AP Vojvodine i svesno obmanuo javnost kada je tvrdio da će realizacija ovog projekta koštati između 1,5 i 1,8 milijardi, jer je već utrošeno i u budžetu rezervisano preko 3 milijarde dinara za ove svrhe. Javnost mora čuti konačnu cenu koštanja nove zgrade Radio televizije Vojvodine, jer se pominje cifra od čak 30 do 40 miliona evra.“ – rekao je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da su, zbog ogromnih troškova na izgradnji novog sedišta RTV, značajno u ovoj godini umanjena sredstva za oblast privrede, poljoprivrede, kulture, sporta i socijalne zaštite i da je, zbog toga, naprednjački pokrajinski režim dodatno zadužio AP Vojvodinu za 1,6 milijardi dinara.

„Čime nas je to zadužila Radio televizija Vojvodine da joj gradimo basnoslovnu skupu poslovnu zgradu? Da nije kvalitetnim i sadržajnim programom?! Pa ovoj televiziji iz godine u godinu pada gledanost, zbog prevaziđene programske šeme, nekvalitetnog i lošeg programa. Da nas nisu zadužili nepristrasnim i objektivnim izveštavanjem?! Nisu, jer se RTV pretvorila u stranačko glasilo naprednjačkog režima, na kojoj je zabranjena svaka kritika nesposobne i korumpirane vlasti na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Šta očekivati drugo, kada je na mesto glavnog i odgovornog urednika Prvog programa RTV, postavljen polupismeni priučeni novinar, sa sumnjivom visokom školom, čija je glavna kvalifikacija snishodljivost i slugeranjstvo Srpskoj naprednoj stranci. Od petooktobarskog mafijaškog puča do danas, Radio televizija Vojvodine je udarna pesnica autonomaša i medijski promoter autonomije Vojvodine.“ – istakao je Jakšić.

Srpska radikalna stranka se oštro protivi izgradnji nove zgrade RTV, jer smo mišljenja da je daleko bolje i racionalnije problem smeštaja ove medijske ustanove rešiti iskorišćenjem i adaptacijom prostornih kapaciteta zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta ili novosadskog Dnevnika.

„Ono što čitavoj priči daje tragikomičnu notu je to, što novu zgradu Radio televizije Vojvodine gradi firma SMB gradnja iz Subotice, a ista ta RTV je 2011. godine, izveštavala o hapšenju vlasnika ove građevinske firme zbog utaje poreza i pranja novca. To je apsurd bez presedana. Zahtevamo od Igora Mirovića da saopšti javnosti sve detalje ugovorenog posla i cenu koštanja izgradnje nove zgrade Radio televizije Vojvodine.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM