Momentalno prekinuti sa pljačkom najsiromašnijih Novosađana!

„Srpska radikalna stranka zahteva od JKP „Informatika“ da momentalno, bez odlaganja, prekine sa pljačkom najsiromašnijih Novosađana, koji su upali u čeljusti izvršiteljske i advokatske mafije. Od 2013. do kraja 2019. godine, na prostoru Novog Sada pokrenuto je preko 90.000 postupaka prinudne naplate. Na osnovu svakog postupka izvršenja, građanima se naplaćuje 6000 dinara za nepostojeće advokatske usluge. Kako su advokatske usluge nepostojeće? Tako što kompletan predmet priprema pravna služba JKP, a advokatska kancelarija udara pečat i otima 50 evra od građana. Samo na osnovu nepostojećih advokatskih usluga, u poslednjih šest godina, najsiromašniji Novosađani su opljačkani za 4,5 miliona evra. Ovoj otimačini se momentalno mora stati na put. Srpska radikalna stranka poziva rukovodstvo JKP „Informatiku“ da se dozove pameti i prekine sa saučesništvom u beskrupuloznoj pljački građana Novog Sada.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Jakšić je rekao da su Novosađani, nažalost, najviše na svojoj koži osetili divljanje izvršiteljske mafije, koja upada u stanove, uteruje strah i besomučno pljačka građane Novog Sada visokim naknadama, izmišljenim, protivzakonitim troškovima i plenidbom imovine.

„JKP „Informatika“ Novi Sad sve vreme protivustavno građanima obračunava zateznu kamatu, otima im novac za nepostojeće advokatske usluge i dodatnih 4680 dinara kao „predujam za vođenje postupka prinudne naplate“. Skandal bez presedana je što  „Informatika“ još uvek duži nekoliko hiljada onih građana Novog Sada, čiji je prinudni postupak, vodio zloglasni novosadski izvršitelj Svetislav Ćurčić. Ćurčiću, omiljenom izvršitelju naprednjačke vlasti, građani su masovno isplaćivali dugove, ali, on novac nije prosleđivao poveriocu. Građani koji su izmirili svoje obaveze, a nisu sačuvali uplatnice, ne mogu da dokažu da su dug isplatili.“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali su, u septembru mesecu, uputili Narodnoj Skupštini Republike Srbije predlog novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji predviđa ukidanje javnih izvršitelja i vraćanje izvršnog postupka u nadležnost suda.

„Preko 100.000 građana Srbije je potpisalo peticiju za ukidanje javnih izvršitelja – savremenih dahija. Međutim, vlast i dalje ne stavlja ovaj predlog Zakona na dnevni red Skupštine Srbije. Srpska radikalna stranka apeluje na gradsku vlast i JKP „Informatika“ da odmah prekine sa dodatnim opterećenjem i pljačkom najsiromašnijih sugrađana. Građani moraju biti oslobođeni plaćanja advokatskih usluga za pokretanje postupka prinudne naplate, jer im se ova usluga ne pruža.“ – zaključio je Đurađ Jakšić. 

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM