Napravićemo radikalan zaokret u oblasti sporta i omladine!

„Naprednjački pokrajinski režim je potpuno zapostavio oblast sporta i omladine i za
četiri godine nije učinio apsolutno ništa za ovu, dragocenu, sferu društvenog života.
Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ima na raspolaganju mizerna sredstva i ubedljivo najmanji budžet. Strategija razvoja sporta u APV, koju je usvojila Skupština Vojvodine, je ostala „mrtvo“ slovo na papiru, zato što ni jedan program iz akcionog plana nije sproveden u delo. Srpska radikalna stranka smatra da je potreban radikalan zaokret u odnosu prema ovim oblastima, višestruko uvećanje budžeta i dodatno stimulisanje vrhunskog, rekreativnog i školskog sporta. Ulaganje u sport i omladinu je najbolja odbrana od droge i narkomanije,  najveće pošasti današnjice.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, prvi na listi Srpske radikalne stranke na predstojećim pokrajinskim izborima.

Jakšić je rekao, da je za srpske radikale neprihvatljivo da sport i omladina budu
poslednje „rupe na svirali“ pokrajinske administracije.

„Mirovićeva vlada je ime Vladimira Bateza, vrhunskog sportiste i olimpijskog
šampiona na najgori način iskoristila i zloupotrebila, jer Sekretarijat na čijem je čelu, četiri godine dobija mrvice iz budžeta. Vladimir Batez, kao veliki šampion, im je poslužio za slikanje i „šminku“, ali je, suštinski, njegov resor ostavljen na cedilu. Bruka je da Novi Sad ima višestruko veći budžet za sport i omladinu od AP Vojvodine. Obećavali su izgradnju nove Letenke, kao centralnog, supermodernog, sportsko – rekreativnog centra u Pokrajini, ali za čitav mandat nije učinjeno ništa po tom pitanju.“- naglasio je Jakšić.

Srpski radikali ističu da će im jedan od prioriteta biti sistematsko ulaganje u modernizaciju sportske infrastrukture na prostoru čitave AP Vojvodine.

„Sportske sale, otvoreni bazeni i sportski tereni na otvorenom u velikom broju
opština zahtevaju hitnu rekonstrukciju i modernizaciju. Uradićemo analizu, utvrditi
prioritete i krenuti u energičnu akciju izgradnje i modernizacije sportskih objekata i terena. Obezbedićemo dodatna sredstva za granske sportske saveze. Stimulisaćemo iz budžeta omladinska udruženja u zavisnosti od kvaliteta projekta sa kojim se apliciralo, a ne po partijskoj i zemljačkoj liniji. Svaki dodatni dinar uložen u sport i omladinu ima kapitalni karakter, jer je to ulaganje u zdrav način života i u budućnost.“- zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM