Odgovorna socijalna politika!

„Jedna od centralnih tačaka programa Srpske radikalne stranke na pokrajinskom nivou
je oblast socijalne zaštite, koju je naprednjački režim apsolutno zanemario i bacio na
marginu. Umesto da, u poslednje četiri godine, uveća sredstva iz budžeta, usvoji nove mere i krene u sanaciju zapuštenih ustanova socijalne zaštite širom Vojvodine, Mirovićeva vlada je drastično smanjila budžet, ukinula pojedine mere i ostavila brojne porodice bez preko potrebne pomoći. Rezultati u ovoj oblasti su ravni nuli. Srpska radikalna stranka smatra da je potrebno napraviti radikalan zaokret u socijalnoj politici, udvostručiti budžet, vratiti stare i uvesti nove mere i krenuti hrabro u sanaciju postojećih i izgradnju novih ustanova socijalne
zaštite na prostoru AP Vojvodine.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, prvi na listi kandidata Srpske radikalne stranke za predstojeće pokrajinske izbore.

Jakšić je rekao, da je skandalozno to što u ovoj godini, Sekretarijat za socijalnu
politiku, demografiju i ravnopravnost polova ima najmanji budžet u svojoj istoriji.

„Igor Mirović je sredinom 2018. ukinuo dvogodišnju naknadu za porodice u kojima se
rodi treće dete, pod nemuštim izgovorom finansiranja sa republičkog nivoa. Tada je obećao isti nivo finansiranja, ako ne i veći, za pronatalitetnu populacionu politiku. Međutim, finansiranje populacione politike iz pokrajinskog budžeta je u 2020. godini, umanjeno za preko 600 miliona dinara, u odnosu na 2018. Poslednjim rebalansom budžeta drastično je umanjen tzv. materinski dodatak, umanjena su sredstva za stambeno zbrinjavanje višečlanih porodica i za oblast boračko – invalidske zaštite, umanjena su i sredstva za vantelesnu oplodnju. Ovakva politika neće popraviti tužnu demografsku sliku u Vojvodini. Srpski radikali će vratiti finansiranje naknade za treće, ali i svako naredno dete iz pokrajinskog budžeta. Udvostručićemo sredstva za kupovinu seoskih kuća mladim bračnim parovima, boračko – invalidskoj zaštiti i Fondu za izbegla, prognana i raseljena lica u APV.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu, da će u središtu njihove pažnje biti ratni veterani, vojni
invalidi, porodice palih boraca i boračka udruženja, koji su, nažalost poslednja tačka na margini interesovanja režima.

„Neko, ko je krvario za svoju zemlju i porodice onih koji su svoje živote položili na
oltar otadžbine zaslužuju apsolutni respekt i najveću brigu i pažnju. Umesto prevare zvane ravnopravnost polova, finansiraćemo iz budžeta programe za radno osposobljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i stvarati uslove za njihov lakši život.

Srpska radikalna stranka će voditi odgovornu socijalnu i demografsku politiku, u skladu sa stvarnim potrebama na prostoru AP Vojvodine.“- zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM