Omogućiti mladim bračnim parovima „krov nad glavom“ u Novom Sadu!

„Srpska radikalna stranka pokreće inicijativu da grad Novi Sad, počev od 2020. godine, uvede novu meru u okviru politike stambene podrške – finansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom za mlade bračne parove na teritiriji Novog Sada. Predlažemo da iznos koji će se finansirati iz budžeta ne bude ispod 1.000.000,00 dinara i da bude bespovratan. Novi Sad, kao grad sa najvećim budžetom u Republici Srbiji, koji svake godine iskazuje suficit od 5 do 6 milijardi dinara, ima finansijski potencijal da pomogne mladim bračnim parovima da reše stambeno pitanje. Finansiranjem jedne ovakve mere, spojili bi lepo i korisno. Omogućili „krov nad glavom“ mladim ljudima koji stvaraju porodice i oživeli nekoliko sela na teritoriji Grada, gde dominiraju tzv. staračka domaćinstva.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

    Jakšić je rekao da, srpski radikali predlažu da se u prvih nekoliko godina finansira kupovina seoskih kuća isključivo u onim naseljenim mestima, gde ima puno praznih, napuštenih kuća, a malo dece.

    „Tri su crne tačke na teritoriji Novog Sada – Stepanovićevo, Kovilj i Begeč. U ova tri sela ima ogroman broj napuštenih kuća, staračkih domaćinstava i, nažalost, sve manji broj dece. Poražavajuće deluje podatak da je u Stepanovićevu, selu potomaka slavnih solunskih dobrovoljaca, ove godine upisalo prvi razred troje dece. U Kovilju, rodnom mestu velikog Laze Kostića, ogroman je broj praznih, napuštenih kuća.  U Begeču, koje je bogato povrtarsko selo, ima 150 – 200 praznih kuća. Ako bi Grad na godišnjem nivou izdvojio svega 30 miliona dinara, oživeli bi 30 domaćinstava u ova tri sela. Ogroman je broj mladih ljudi, koji žive u roditeljskom domaćinstvu ili su podstanari, a nemaju nikakvu mogućnost da reše stambeno pitanje. Kupovinom seoske kuće sa okućnicom, rešili bi stambeno pitanje, dobili mogućnost za proširenje porodice i zdravo odrastanje svoje dece.“ – istakao je Jakšić.

    Srpski radikali predlažu da se, u narednoj godini, umanje astronomske tekuće subvencije pojedinim JP i JKP i da se ta sredstva, delom, usmere na kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za mlade bračne parove.

    „Srpska radikalna stranka je ubeđena da bi ova mera stambene podrške izazvala ogromno interesovanje mladih ljudi na teritoriji Novog Sada, kojima je dosta životarenja i potucanja bez ikakve perspektive i koji bi, oberučke, prihvatili daleko kvalitetniji i zdraviji život, na svega 15 – 20 kilometara od centra Novog Sada. Srpski radikali pozivaju vlast u Gradu da, u budžetu za 2020. godinu, planiraju sredstva za kupovinu seoskih kuća za mlade bračne parove na teritoriji Novog Sada.“ – zaključio je Đurađ Jakšić. 

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM