Pokrajinski izbori: Ukinuti finansiranje Egzit festivala, novac preusmeriti Matici srpskoj i Srpskom narodnom pozorištu

Srpska radikalna stranka smatra da je potrebno konačno prekinuti sa finansiranjem privatnog poduhvata zvanog Egzit festival i novac koji se za tu svrhu izdvaja iz budžeta preusmeriti ka ustanovama kulture od nacionalnog značaja, poput Matice srpske i Srpskog narodnog pozorišta, ali i drugih kulturnih institucija svih nacionalnih manjina na teritoriji AP Vojvodine.

Manifestacija Egzit je, prema rečima vlasnika, jedna od najposećenijih u Evropi, a opet, bez imalo srama, ova fondacija svake godine uzurpira Petrovaradinsku tvrđavu i javne i javno-komunalne službe bez ikakve naknade. Štaviše, država, Pokrajina i lokalna samouprava su ti koji novac daju Egzit festivalu da urušava jedan od najlepših fortifikacijskih bisera na Dunavu, Petrovaradinsku tvrđavu.

Mi srpski radikali vidimo Petrovaradinsku tvrđavu na listi Uneskovih zaštićenih kulturnih dobara, a ne pod nogama hiljada nadrogiranih posetilaca kojima je jedini cilj da posete najpoznatiji festival droge, „čuveni” Egzit.

Stava smo da milione dinara koji se svake godine iz budžeta opredele za finansiranje Egzit festivala treba preusmeriti na institucije i manifestacije koje promovišu kulturu, istoriju i tradiciju srpskog naroda, ali i svih nacionalnih manjina.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM