Predlog odluke o basplatnom parkiranju za ekološki čista vozila (vozila na hibridni i električni pogon)

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Kruševac pokrenuo je danas inicijativu da se na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Kruševca uvrsti u dnevni red tačka pod nazivom: 

Predlog odluke o basplatnom parkiranju za ekološki čista vozila (vozila na hibridni i električni pogon)

Aktuelna vlast mora na delu, a ne samo rečima, da pokaže da zaista ima želju da Kruševljani udišu čistiji vazduh.

Svedoci smo da se danas sve češće govori o očuvanju i zaštiti životne sredine. Formirana su mnoga udruženja, komisije i organizacije sa ciljem da se poboljša i sačuva priroda u svom što zdravijem obliku, i uopšte životna sredina.

Grad Kruševac mora biti prvi grad u Srbiji koji će svojim primerom na delu pokazati kako treba menjati odnos prema prirodi i kako raditi u interesu prvenstveno poboljšanja kvaliteta vazduha u našem gradu.

Srpska radikalna stranka konkretno predlaže da se donese Odluka o besplatnom parkiranju svih ekološki čistih vozila i na taj način prvenstveno stimulišu naši sugrađani da se odluče za kupovinu istih.

Vozila na hibridni i potpuno električni pogon za naše sugrađane su još uvek novost. Ovakva vozila, čak i polovna, nisu nimalo povoljna za naše sugrađane, ali baš zato mi kao Grad moramo nastojati da koliko možemo oslobodimo bar plaćanja parkiranja sve one koji pojedinačnim primerima žele da doprinesu očuvanju životne sredine.

Danas u Kruševcu ima veoma mali broj ovakvih automobila, ali će sigurno uz donošenje ovakve odluke broj biti povećan.

Ova naša inicijativa samo je početak i prvi korak koji Gradski odbor Srpske radikalne stranke Kruševac preduzima za očuvanje životne sredine i poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana. Mnogobrojnim akcijama, u narednem periodu, predstavićemo naš lokalni program za zaštitu životne sredine.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM