Pripremno ročište po tužbi Jelene Milić protiv prof. dr Vojislava Šešelja Dr Šešelj: Dokazao sam da je Jelena Milić NATO picajzla!

U Prvom osnovnom sudu održano je danas ročište po tužbi predsednice Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelene Milić protiv predsednika Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislava Šešelja zbog povrede ugleda i časti.

Danas su predlagani dokazi za izvođenje tokom postupka.

Prof. dr Šešelj je najavio da će podneti protivtužbu, nalazeći kao osnov za to izjavu Jelene Milić povodom njegovog susreta s predsednikom ruske Dume Dmitrijem Rogozinom, pre tri godine.

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Šešelj je ostavio sudu, kao i drugoj strani, svoju knjigu NATO picajzla Jelena Milić, predlažući je kao dokaz, uz objašnjenje da su tu mnogi njegovi govori, u kojima se pominje i Milić.

Milić je podnela tužbu jer je, kako je naveo njen advokat, dr Šešelj nju uvredio lično i ocenio da nije reč o političkoj diskvalifikaciji kako on tvrdi.

„Dr Šešelj koristi reči kao što su 'picajzla', 'karakondžula', koje su usmerene na nju (Jelenu Milić) kao ličnost, vređa je da je 'sluga NATO pakta', rekao je advokat i kao dokaz predložio akt o finansiranju projekata CEAS, odnosno da to ne čini NATO, ali je zatražio da to ne uđe u zapisnik, na šta je dr Šešelj uzvratio kako je to procesno nemoguće.

Kad je prof. dr Šešelj tokom pripremnog ročišta predložio da se njegova knjiga prihvati kao dokaz, druga strana se usprotivila navodeći da nema potrebe da se čita hiljadu strana, već je dovoljan sam naslov kao potvrda vređanja, predlažući snimke nekih emisija u kojima je govorio prof. dr Šešelj, kao i čitanje spisa.

Ja je nisam uvredio kao ženu, već sam joj se obratio kao javnoj ličnosti, jer je glavni NATO lobista i njihov sluga, izjavio je prof. dr Šešelj.

Dolazeći na suđenje, prof. dr Šešelj se, pre ročišta, koje je povremeno ličilo na raspravu dve strane, Jeleni Milić obratio koristeći iste izraze zbog kojeg ga je tužila.

Po izlasku s ročišta, predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Šešelj je izjavio da očekuje da dobije spor i da tužba bude odbijena, odajući da je advokatJelene Milić potegao dokument da Milićeva ne prima pare od NATO pakta, pa se predomislio“.

Sud je naredno ročište zakazao za 24. april iduće godine, kada će početi izvođenje dokaza i biće saslušani i podnosilac tužbe i tuženi - Milić i prof. dr Šešelj.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM