Pritiskaju Srbiju ali se mora izdržati po svaku cenu, ne sme biti uzmicanja

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da onemogućavanje šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu da dođe u Beograd predstavlja pritisak na Srbiju koja taj pritisak mora da izdrži po svaku cenu.

– Vrše pritisak na Srbiju da zavede sankcije i da se odrekne Kosova i Metohije, da pusti niz vodu Republiku Srpsku kako bi se utopila u unitarnu Bosnu i Hercegovinu – rekao je Šešelj na prijemu u ruskoj ambasadi povodom Dana Rusije.

Kako je naglasio, Srbija mora da zadrži svoj stav uprkos pritisku – Ne sme biti oklevanja, ne sme biti uzmicanja, mora po svaku cenu da se izdrži.

On je naveo da mu onemogućavanje Lavrova da dođe nije bilo preveliko iznenađenje.

– Znao sam kakvim smo zemljama okruženi, znao sam za taj slugeranjski mentalitet, za te kmetske duše u režimima u Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, verovatno i u Rumuniji – rekao je Šešelj.

On je istakao da se nada da će građani, narodi tih zemalja, da se oslobode tih režima i da će imati vlast kakvu zaslužuju, a da će ta vlast biti proruska i da ćemo svi mi Sloveni sa Balkana da se ujedinimo oko Rusije.

Podsetio je da se Dan Rusije obeležava 11. juna, ali je svečanost pomerena jer je trebalo da dođe Lavrov, napominjući da je prisutan veliki broj uglednih ljudi.

– Redovno zovu Aleksandra Šešelja i mene kao predstavnike Srpske radikalne stranke i velike prijatelje Rusije. Ovde su me svi srdačno primili, pogotovo vojni atašei, jedan general i dva pukovnika. Valjda je nekako i red da se četnički vojvoda druži sa generalima i pukovnicima – rekao je Šešelj.

https://www.youtube.com/watch?v=E4Y7VTUsG9U

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM