Pokrajinski izbori: Radikali traže osnivanje Centra za društvena i humanistička istraživanja i bolji status naučnih radnika!

Srpska radikalna stranka smatra da je na teritoriji Grada Novog Sada potrebno osnovati Centar za društvene i humanističke nauke, imajući u vidu da u Vojvodini ne postoji nijedna naučna institucija ovog tipa.

– Zalažemo se za osnivanje novih naučnih institucija, poput Centra za društvene i humanističke nauke, ali i Centra za socijalno preduzetništvo, kako bi se unapredio položaj naučnih radnika u ovim oblastima i pružila im se mogućnost da ostvare svoje profesionalne pozive – istakla je dr Marina Nedeljković, član Centralne otadžbinske uprave i kandidat Srpske radikalne stranke za poslanika u Skupštini AP Vojvodine.

– Smatramo da postoji ozbiljan prostor da se na teritoriji Novog Sada i cele Pokrajine unapredi položaj naučnih radnika i istraživača, koji su se godinama unazad suočavali sa brojnim izazovima i problemima u radu. Mladi istraživači, ali i dugogodišnji radnici u nauci, zaslužuju sigurne ugovore o radu, životnu, porodičnu i profesionalnu perspektivu u sopstvenoj državi i kontinuirano institucionalno finansiranje. Ne smemo dozvoliti dalji odlazak stručnih i obrazovnih kadrova u inostranstvo, već im moramo pokazati da cenimo njihov rad i dostignuća – zaključila je dr Marina Nedeljković.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM