Radikali traže ostavku gradonačelnika Beograda

Aleja zaslužnih građana je jedna od zasebnih aleja na Novom groblju u Beogradu predviđena za sahranu značajnih ličnosti, odnosno zaslužnih građana, a odobrenje za sahranu daje gradonačelnik Grada Beograda.

U Aleji zaslužnih građana sahranjene su istaknute ličnosti sa posebnim zaslugama iz raznih društvenih, političkih, kulturnih i umetničkih oblasti. Nekada su za sahranu u Aleji zaslužnih građana postojali određeni kriterijumi, a predloge za sahranu, pored članova porodice, najčešće su davali Srpska akademija nauka i umetnosti, ministarstva zadužena za poslove kulture, odbrane, unutrašnjih ili spoljnih poslova ili neka udruženja.

Vremenom ti kriterijumi su se izgubili, pa su u Aleji zaslužnih građana sahranjivani i ljudi koji su na različite načine bili istaknuti u trenutku smrti, ili je njihova smrt izazvala posebnu pažnju javnosti, pa su se u Aleji zaslužnih građana našli čak i izdajnici koji su radili na štetu države i naroda.

Poslednja odluka gradonačelnika Grada Beograda Zorana Radojičića da se u Aleju zaslužnih građana sahrani osvedočeni izdajnik, dugogodišnji novinar i urednik antisrpskih novina „Vreme“ Dragoljub Žarković, je uvreda celom srpskom narodu zbog čega Zoran Radojičić mora odmah da se povuče sa funkcije gradonačelnika.

Odluka gradonačelnika je skandalozna, štetna i nedolična zbog čega Srpska radikalna stranka zahteva da Zoran Radojičić odmah podnese neopozivu ostavku na funkciju gradonačelnika Grada Beograda jer je ovim nepromišljenim potezom izgubio legitimitet za obavljanje funkcije.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER