Ratko Mladić je srpski junak! Radeta i Jojić ni po koju cenu ne smeju u Hag!

Đurađ Jakšić: Dame i gospodo novinari, Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju, a sada takozvani Mehanizam za krivične sudove u Hagu, sramnom presudom je slavnom srpskom generalu Ratku Mladiću još jednom potvrdio svoj srbofobičan, izrazito antisrpski karakter. General Ratko Mladić je srpski junak koji je neustrašivo štitio srpski narod širom bivše jugoslovenske Republike Bosne i Hercegovine, koji je pre dva dana nevin osuđen na najtežu kaznu, na doživotni zatvor.

Najteže zatvorske kazne predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i vrhovnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, kao i podmuklo fabrikovanje navodnog genocida koji se u Srebrenici nikada nije dogodio, ima za krajnji cilj žigosanje i etiketiranje Republike Srpske kao genocidne tvorevine, njeno ukidanje i stvaranje unitarne bosanskohercegovačke države.

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj je u svom trotomnom delu pod naslovom „U Srebrenici nije bilo genocidadokazao da je broj žrtava šest do sedam puta uvećan. Mi ne sporimo da se dogodio zločin zato što su streljani ratni zarobljenici, ali definitivno u Srebrenici nije bilo genocida. Bez obzira na lažnu optužnicu i sramnu presudu, general Ratko Mladić je ušao u legendu srpskog naroda kao neko ko je nepokolebljivo, časno, vojnički i viteški štitio srpski narod za vreme građanskog rata na prostoru bivše Jugoslavije i kao neko ko se neustrašivo borio protiv islamskog fundamentalizma.

Sa druge strane, svedoci smo da ne prestaje pritisak takozvanog mehanizma u Hagu na Republiku Srbiju sa zahtevom za izručenje dvoje srpskih radikala – Vjerice Radete i Petra Jojića. Srbija ni po koju cenu ne sme izručiti Vjericu Radetu i Petra Jojića, niti bilo kog Srbina Haškom tribunalu.

Podsetiću vas da je dosmanlijski izdajnički režim, najpre Zorana Đinđića, potom Vojislava Koštunice i Borisa Tadića, isporučio kompletan politički, vojni i policijski vrh Republike Srbije, Republike Srpske i Republike Srpske Krajine Haškom tribunalu. Vjerica Radeta, Petar Jojić i, sada nažalost pokojni, Jovo Ostojić, optuženi su za takozvano nepoštovanje suda, zbog navodnog uticaja na svedoke u procesu koji se pred Haškim tribunalom vodio protiv predsednika Srpske radikalne stranke dr Vojislava Šešelja. Podsetiću vas da je Viši sud u Beogradu maja 2016. godine doneo pravosnažno rešenje da ne postoji zakonski osnov za izručenje, u ovom slučaju dvoje srpskih radikala, Radete i Jojića, zato što Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom predviđa obavezu izručenja isključivo onih koji su optuženi za ratni zločin, zločin protiv čovečnosti i zločin genocida, a ne i izručenje onih koji su optuženi za nepoštovanje suda.

Mi srpski radikali smo uvereni da će predsednik republike Aleksandar Vučić zadržati čvrst stav po ovom pitanju i da neće popustiti pod pritiskom Serža Bramerca, Karmela Ađijusa, kompletnog haškog suda i zapadnih sila.

Vjerica Radeta i Petar Jojić su u više navrata istakli spremnost da se u svakom momentu odazovu pozivu domaćeg suda kako bi na njemu dokazali svoju nevinost, ali u Hag sigurno neće ići.

Poslednja sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija još jednom je, po ko zna koji put, potvrdila da se prijatelji srpskog naroda ne nalaze u Vašingtonu, Londonu, Briselu i Berlinu, nego u Moskvi i Pekingu. Srpska radikalna stranka koristi ovu priliku da se najdublje zahvali, u prvom redu bratskoj Ruskoj Federaciji i Narodnoj Republici Kini, za podršku Srbiji i za čvrst, principijelan, objektivan i pošten stav u odnosu na ono što je radio i što danas radi Haški tribunal. Srpska radikalna stranka je mišljenja da je krajnje vreme da se okrenemo sebi i svojim prijateljima, svojim nacionalnim interesima. Jedan od najprimarnijih srpskih nacionalnih interesa u ovom trenutku, po našem mišljenju, jeste zaokret na spoljnopolitičkom kursu, silazak sa takozvane evrounijatske stranputice i ulazak u najčvršći politički, ekonomski i vojni savez sa bratskom Ruskom Federacijom. Uostalom, to je jedini način da sačuvamo Kosovo i Metohiju, da odbranimo Republiku Srpsku od nasrtaja sa Zapada i danas-sutra, bože zdravlja, da oslobodimo okupiranu Republiku Srpsku Krajinu.

Izvolite, ako imate neko pitanje.

Novinar „Srbin info” Gradimir Potić: Da li mislite da će predsednik Vučić ostati dosledan u svom stavu da ne isporučuje, po zahtevu Haškog tribunala, gospođu Radetu i Jojića?

Đurađ Jakšić: Mi smo ubeđeni da će to tako biti, iz razloga, ponavljam, što je Viši sud u Beogradu presudio već po tom pitanju, doneo pravosnažno rešenje, da ne postoji apsolutno nijedan zakonski osnov da se bilo koji građanin Srbije isporuči Haškom sudu zbog nepoštovanja suda.

Gradimir Potić: Kako komentarišete hapšenje predsednika opštine Palilula?

Đurađ Jakšić: Srpska radikalna stranka zahteva od naprednjačkog režima da borba protiv kriminala i korupcije ide do kraja i do krajnjih granica. Aleksandar Jovičić je neko ko je zauzimao visoku funkciju, ali je generalno u strukturi Srpske napredne stranke, uslovno rečeno, sitna riba.

Mi insistiramo na tome da se ispita sve ono što su radili oni na visokim državnim pozicijama, u prvom redu Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar i novi naprednjački ministar, a nekada perjanica DOS-a, Gordana Čomić.

Ako je kod Aleksandra Jovičića u kući ili u stanu pronađeno 350.000 evra, možemo samo zamisliti šta postoji po kućama i stanovima Nebojše Stefanovića, Zorane Mihajlović, Zlatibora Lončara i drugih naprednjačkih ministara. Dakle, borba protiv kriminala i korupcije se ne sme zaustaviti na Aleksandru Jovičiću, nego se mora ići do kraja.

Oni koji su ogrezli u kriminalu i korupciji, oni koji ispunjavaju naloge Zapada i rade na štetu svoje države, a to je ovih nekoliko ministara, među njima praktično i dva potpredsednika srpske vlade, dakle Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović, mora se temeljno ispitati šta su radili, čime su se bavili i moraju završiti sa lisicama na rukama, moraju završiti u zatvoru.

Gradimir Potić: Da li mislite da će uspeti zamena Vesića Šapićem?

Đurađ Jakšić: Srpska radikalna stranka je očekivala neki sličan scenario još od momenta kada je Srpska napredna stranka na poslednjim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima prikupljala potpise, pored onih 13 stranaka, i za Šapićev takozvani Srpski patriotski savez, koji je sve samo nije patriotski i srpski, nego se ispostavilo da je podružnica Srpske napredne stranke. Koliko će to efekta imati na beogradskim gradskim izborima, videćemo, ali situacija je vrlo interesantna. Vesić je već u Srpskoj naprednoj stranci, sada je doleteo i Aleksandar Šapić. Još praktično samo fali Dragan Đilas, da bude kompletna ekipa Demokratske stranke koja je preuzela Beograd 2008. godine i koja je opljačkala Beograđane u periodu od 2008. do otprilike 2016. godine, mislim da su dva mandata bili, da se bukvalno kompletira prva postava Demokratske stranke. U SNS-u nedostaje još samo Dragan Đilas.

Srpska radikalna stranka se najozbiljnije moguće priprema za beogradske i gradske izbore. Nama je cilj povratak u Parlament grada Beograda. Znamo šta su problemi koji su nagomilani, znamo kako da te probleme rešimo i vrlo ozbiljno se spremamo za te izbore, očekujemo podršku naroda.

Gradimir Potić: Hvala.

Đurađ Jakšić: Da li imate još neko pitanje? Ukoliko nema pitanja, zahvaljujem se što ste prisustvovali našoj konferenciji za medije. Hvala vam.

https://www.youtube.com/watch?v=m0L6uXgisMo

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM