Saopštenje za javnost

Odgovorna socijalna politika ne sme da se svede na prazne slogane i manipulaciju!

Srpska radikalna stranka smatra da je Novosađanima dosta obećanja o socijalno
odgovornoj politici i da snažne socijalne mere i podsticaji iz budžeta za najugroženije slojeve ne smeju da se svedu na pisma penzionerima i par hiljada dinara pomoći, po pravilu, pred izbore.

„Vlast se u Republici Srbiji, pa i u Novom Sadu, seti onih kojima je pomoć najpotrebnija, po pravilu, pred izbore. Tih par meseci ćete na sve strane videti pakete pomoći, dodatna socijalna izdvajanja za penzionere i one koji žive u najtežim uslovima, a niko neće govoriti o tome da su penzije prtivustavno smanjene, da se trudnice otpuštaju sa radnih mesta, da majke na porodiljskom ostaju bez posla, da su nam potrebne nove mere za rešavanje stambenog pitanja mladih bračnih parova, ali i svih onih koji sa ovim problemom ne mogu sami da se izbore, poput ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca. Vlast je pokazala da nije zainteresovana
da stvori dugotrajan i održiv sistem socijalne politike na lokalu, već samo i iskuljučivo kako da manipulacijom sa osnovnim životnim potrebama najugroženijih slojeva obezbedi što veći broj glasova na izborima“ – istakla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Srpska radikalna stranka se zalaže za maksimalno povećanje socijalnih izdvajanja iz
budžeta za najugorženije kategorije stanovništva, poput trudnica, višečlanih porodica,
penzionera, prognanih lica, porodica palih boraca i osoba sa invaliditetom.

„Smatramo da je potrebno, na nivou Grada Novog Sada, udvostručiti pomoć iz budžeta u
porodicama u kojima se rodi prvo dete, ali i uvesti posebnu meru koja će omogućiti izdvajanja iz budžeta porodicama u kojima se rodi treće i svako naredno dete. Slogani na izborima uvek lepo zvuče, ali šta ćemo onda kada izbori prođu?“ – postavila je pitanje Marina Nedeljković, dodavši da ništa manje nije bitno ni pitanje finansiranja veštački potpomognutog procesa oplodnje bez obzira na starosnu granicu i broj pokušaja, ali i pomoći mladim bračnim parovima za kupovinu kuće sa okućnicom u prigradskim naseljima, za šta se srpski radikali, već godinama, u Skupštini Grada Novog Sada zalažu.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM