Srpski radikali zahtevaju od vlasti da prekine finansiranje LSV i Nenada Čanka

Opštinski odbor SRS Šid ovim putem upozorava javnost da se ovih dana, kada je Republika Srbija izložena žestokim pritiscima zbog principijelnog i nepokolebljivog stava vojne neutralnosti, nastavlja dugogodišnje kontinuirano delovanje dokazanih separatista koji lažima i insinuacijama nanose ogromnu štetu Srbiji. Kao i obično, u tim petokolonaškim aktivnostima posebno se ističe Nenad Čanak i njegova separatistička stranaka LSV.

Najnovija aktivnost ovekovečenih srbomrzaca ogleda se u medijskom napadu na lokalnu vlast u Šidu sa zahtevom da se prekine finansiranje udruženja građana koje su navodno „osnovali osuđeni ratni zločinci”, kako je za list „Danas” saopšteno iz LSV. Naravno, šta bi drugo i radili, nego proglašavali srpske patriote ratnim zločincima, pa se tako okomili na Miloš Stanimirovića, jednog od zastupnika toga udruženja koje je uredno registrovano u APR Republike Srbije, a koga su na osnovu presude Županijskog suda u Vukovaru proglasili ni manje ni više nego za ratnog zločinca, kao da javnost u Srbiji nije upoznata kako su sudovi u Hrvatskoj sudili Srbima, a kako svojim dokazanim zločincima. Ali, LSV i Nenada Čanaka to ne zanima, njima je samo bitno da iznošenjem lažnih podataka o količini novca, koje je navedeno udruženje dobilo na osnovu konkursa prilikom apliciranja, nanesu štetu Srbiji i njenim građanima.

Da političko licemerje bude još veće, na način raspodele budžetskih sredstva primedbe stavljaju oni koji godinama na volšeban način parazitiraju u vlasti na svim nivoima izvršne vlasti u Srbiji, a politički otvoreno deluju na destabilizaciji Srbije. Nema oblasti javnog ili političkog života u kojoj LSV, a naročito Nenad Čanak, nije izneo stavove koji su katastrofalni. Za LSV su Srbija i Republika Srpska genocidne tvorevine, Srpska pravoslavna crkva fašistička, KiM je priznata država, a Ruska Federacija država kojoj Srbija neizostavno treba da uvede sankcije. Neverovatan je broj medijskih nastupa ovog bestijalnog srbomrsca na RTS-u i privatnim televizijama, gde mu se omogućuje da blati Republiku Srbiju i većinu njenih patriotski opredeljenih građana. Nažalost, nisu Nenad Čanak i LSV jedini koji javno rade protiv interesa Srbije, ali je žalosno što mu je sve to omogućeno tako što on za to koristi budžetska sredstava Republike Srbije. Mi srpski radikali postavljamo pitanje aktuelnoj vlasti: Dokle i u ime čega misli da toleriše i finansira ovakve kao što su LSV i Nenad Čanak?

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM