Šešelj: Crna Gora na ivici građanskog rata, radikali traže da Vlada Srbije zahtraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare zahtevao je hitnu reakciju Vlade Republike Srbije na dešavanja u Crnoj Gori.

„Videli smo da antisrpski mafijaški režim Mila Đukanovića nastavlja teror i progon Srba u Crnoj Gori najnovijim skandaloznim pokušajem otimanja Srpske pravoslavne crkve.

Srpska pravoslavna crkva je starija od države Crne Gore i sve je usmereno na to da se srpskom narodu pokaže da nema više mesta u nezavisnoj Crnoj Gori“, rekao je Šešelj i dodao:

„Mi smatramo da Vlada Republike Srbije pod hitno mora da traži sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj bi se pokrenulo ovo pitanje zato što je Crna Gora danas na ivici građanskog rata i da slučajno ne bismo došli u situaciju da nam se ponovi novi 17. mart.

Mi smo svedoci da se i u Srbiji na mnogo manje stvari, na izjave, na neke najave, na saopštenja, imali smo, dakle, veoma burne reakcije predstavnika vlasti u Beogradu, imali smo sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i tako dalje, a sada, posle ovako jednog skandaloznog događaja, mi faktički nemamo još reakcije ni Vlade Republike Srbije, ni Aleksandra Vučića. Ako je mogao da zaseda Savet za nacionalnu bezbednost, posle objavljivanja snimka navodnog ruskog špijuna koji sarađuje sa nekim penzionisanim srpskim špijunom, istog dana je zasedao Savet za nacionalnu bezbednost, a događaj se desio pre godinu dana. Dakle, ukoliko je to bio dovoljan razlog, onda ja ne znam zaista šta u Crnoj Gori treba više da se desi da bi se režim u Beogradu oglasio.

Svojim ćutanjem režim u Beogradu umesto Srba nažalost podržava Mila Đukanovića. Ijoš jednom ponavljam da bi trebalo što hitnije zatražiti zvanično sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da se raspravlja tamo po ovom pitanju“, naglasio je Šešelj

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER