Šešelj: Evropa podržava teroriste i trgovce organima na Kosovu i Metohiji

STRAZBUR – Završnog dana zimskog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Aleksandar Šešelj istakao je da su izgleda svi zaboravili Rezoluciju 1782 iz 2011. godine, zaboravili su i „Istragu o navodima nečovečnog postupanja i nelegalne trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji“ , kao i izveštaj Dika Martija. Na Parlamentarnoj skupštini danas se raspravljalo o turizmu transplantacije organa, i tim povodom Šešelj je izjavio:

„U Rezoluciji stoji da su neki Srbi i neki kosovski Albanci bili zatočeni na skrivenim mestima pod kontrolom OVK u Severnoj Albaniji i tamo bili podvrgnuti nečovečnom i ponižavajućem postupanju, često pre nego što su potpuno nestali. Organi su vađeni od zatočenika na klinici na albanskoj teritoriji, a potom prenošeni u inostranstvo zbog transplantacije. A osoba koja stoji iza ovih zločina je bivši vođa OVK i aktuelni predsednik tzv. Republike Kosovo, Hašim Tači. Ovaj terorista i ratni zločinac je poštovan i prihvaćen od međunarodne zajednice, kao i od većine zapadnih zemalja koje su priznale tzv. Republiku Kosovo, a čak je stajao i pored gospodina Makrona i gospođe Merkel ispod Trijumfalne kapije tokom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

A da ovo licemerje bude još veće, uslov EU za Srbiju je priznanje nezavisnosti tzv. Republike Kosovo. Moram da kažem da nema časnih ljudi u srpskoj politici koji su spremni na takav čin. Srbija nikada neće priznati nelegalnu okupaciju svoje teritorije.

Insistiramo da institucije EU, Savet Evrope i sve međunarodne institucije istraže i kazne sve odgovorne za trgovinu organima na Kosovu i Metohiji i da prestanu da podržavaju terorističku „državu“ u srcu Evrope“, naglasio je Šešelj.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER