Šešelj: Vlast se ponaša skandalozno povodom afere u Krušiku

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je već postalo krajnje skandalozno ponašanje režima povodom afere koja je izbila u valjevskom Krušiku – otkrivanja javnosti podataka o nelegalnom poslovanju, hapšenja i držanja u kućnom pritvoru Aleksandra Obradovića, kao čoveka koji je alarmirao javnost na ono što se dešava.

On je istakao da je Aleksandar Obradović napravio neke formalne greške što nije odmah obavestio policiju i tužioca, ali pitanje je da li bi ga tada već progutao mrak ako obavesti prvo tužioca i policiju i ocenio da je obaveštavanje javnosti jedino ispravno što je Obradović mogao da uradi.

Šešelj je objasnio da krađa ne može da predstavlja službenu tajnu, ne može da predstavlja ni državnu tajnu, jer je Aleksandar Obradović obelodanio činjenicu, a to je da je Krušik kao javno preduzeće, kao državna firma za proizvodnju oružja prodavala oružje ispod cene koštanja domaćoj, privatnoj firmi, koja je, po nekim podacima, za dve, tri godine svoj profit uvećala tri hiljade puta, a Krušik kuburi sa gubicima i već sad ima gubitke od jedanaest miliona evra dok radnicima sa teškoćom isplaćuju plate koje su veoma male u odnosu na ono što se u Krušiku proizvodi, a od čega bi trebalo profit da bude veliki.

On je rekao da stvari oko Krušika ne treba da se mistifikuju jer je poznato da Krušik prodaje oružje i da se ono mara prodati, a u ovom slučaju je problem što se oružje prodaje ispod cene koštanja. Firma radi s gubitkom, a privatno preduzeće ogroman ekstraprofit ostvaruje. Zna se da onaj koji proizvodi oružje ne odgovara za onoga ko koristi to oružje. Ako je oružje isporučivano Saudijskoj Arabiji ili Emiratima, zašto bi firma Krušik razmišljala dalje ko će da koristi to oružje i za koje svrhe, naglasio je Šešelj.

Šešelj je ocenio da je suština problema to da je Krušik sklapao nepovoljne ugovore sa privatnom firmom, kao i to da u toj firmi postoji sukob interesa jer je otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovićau najmanju ruku zaposlen u toj firmi.

Režim to treba da razjasni i da izvede na čistac, kao i da preduzme zakonske mere prema svima koji su učestvovali u upropašćavanju Krušika, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER