Srednjoškolcima koji koriste domove za učenike mora se vratiti novac koji im je otet

Naprednjačka kampanja „Za našu decu“ pokazuje  sav svoj besmisao i licemerje upravo ovih dana, kada je naloženo da se iz učeničkih domova iseli 50% korisnika zbog koronavirusa.

Interesantno je da je ova odluka doneta tek 3. septembra, a da je ministar Mladen Šarčević celo leto obaveštavao javnost da Ministarstvo sve priprema za bezbedan početak školske godine, rekao je na konferenciji za novinare član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke i predsednik zemunskih radikala Zoran Borjan.

Međutim, nadležni ministar nije rešio ovaj problem, koji  zapravo postaje problem dece – korisnika učeničkih domova i njihovih roditelja. Zbog toga što učenici u domovima provode svaku drugu nedelju, roditelji dece koja koriste ove domove suočeni su sa nametnutim nepotrebnim troškovima putovanja iz domova do njihovih kuća. Apsurdno je, naglasio je Borjan, da cena troškova za smeštaj i hranu srednjoškolaca nije umanjena, iako se te usluge koriste samo pola meseca, pa Srpska radikalna stranka zahteva da se ovaj trošak umanji srazmerno broju dana korišćenja usluga, kao i da se za sve srednjoškolce, korisnike domova za učenike, obezbedi besplatan prevoz od grada u kojem učenik koristi dom do mesta stanovanja. „Zahtevamo i da se svakom učeniku, odnosno njihovim roditeljima, nadoknade svi dosadašnji troškovi koje su imali zbog neodgovornog rada nadležnog ministarstva i štetočine Mladena Šarčevića”, rekao je Borjan.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM