Srpska radikalna stranka zahteva nove parlamentarne izbore

Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, istakao je na današnjoj konferencijida se posle trideset godina višestranačja u Srbiju vratio jednopartijski sistem i naglasio da je razrešenje ove krize u održavanju novih izbora, bez zloupotreba i kršenja propisane procedure.

U Srbiji su 21. juna održani najneregularniji izbori od uvođenja višepartijskog sistema.

Zbog niza nepravilnosti utvrđenih na biračkim mestima Republička izborna komisija još uvek nije proglasila konačni rezultat izbora, što se nikada pre nije desilo.

Izbori su ponovljeni na više od 200 biračkih mesta, a Republička izborna komisija nije imala uvid u izborni materijal sa tih biračkih mesta zato što su predstavnici vlasti odbili predlog članova RIK-a iz Srpske radikalne stranke da se otvore svi sporni džakovi i utvrde pravi razlozi za ponavljanje izbora.

Indikativno je da se izlaznost birača neuobičajeno povećala u poslednja dva sata, što ukazuje na fiktivnu izlaznost i nasumično ubacivanje listića u glasačke kutije i zaokruživanje navodnih birača u biračkom spisku, što je rezultiralo ovolikim brojem ponovljenih izbora.

Rezultat ovih izbora ne odražava raspoloženje naroda prema političkim strankama jer sigurno 5/6 birača ne podržava vlast Aleksandra Vučića koji je obezbedio upravu toliku većinu u Narodnoj skupštini, zaključio je Šešelj.

https://www.youtube.com/watch?v=8iN3QLi3XQ8

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM