Srpski radikali pokrenuli inicijativu za stavljanje van snage Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Srpski radikali su  pokrenuli inicijativu za stavljanje van snage Zakona o izvršenju i obezbeđenju, jer je taj akt doneo skoro isto zla građanima Srbije kao i vreme vladavine DOS-a na početku 21. veka. Navodeći da postoji velika saradnja određenih banaka i privatnih izvršitelja, Aleksandar Vešić, sekretar Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Bogatić, je ocenio da se privatni izvršitelji često ponašaju kao haračlije i da ne vode računa o odnosu visine duga i vrednosti imovine dužnika.

-Taj zakon je uveo režim Borisa Tadića 2012. godine, ako nam i ne prođe ova inicijativa dok smo opoziciona stranka, jedan od prvih predloga zakona koje ćemo predložiti kad budemo stekli status parlamentarne stranke biće stavljanje van snage Zakona o izvršenju i obezbeđenju, odnosno vraćanje ove nadležnosti u sudske institucije - rekao je Vešić.

-Po sistematizaciji Srbiji je potrebno 308 privatnih izvršitelja i dok rade na ovakav način, mnogo ih je i da je samo jedan. Jedan od primera je da je u jedan stan u Beogradu ušao izvršitelj, a potom je taj stan kupio sin njegovog kolege. Dug za komunalne usluge koji u početku iznosi 5.000 dinara naraste i na deset puta veći iznos, pri čemu najveće učešće u strukturi duga imaju obaveze prema privatnim izvršiteljima. Ovde se radi o neregularnostima prilikom postupka izvršenja i njegovoj zloupotrebi - smatra Vešić.

Vešić je dodao da ga raduje, kako je rekao, što određeni broj javnih preduzeća u Srbiji više ne želi da izmirenje obaveza od korisnika traži preko privatnih izvršitelja i što pitanje dugova pokušavaju da reše dogovorom, imajući pritom razumevanje za svoje dužnike.

-Na kraju, koristim priliku da našim sugrađanima čestitam božićne i novogodišnje praznike i da im poželim prvenstveno dobro zdravlje, jer je vreme koje je iza nas bilo puno izazova i još jednom je dokazano koliko su nam važni zajedništvo i humanost - zaključio je Vešić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM