Srpski radikali protvi urbanističkog divljanja u Novom Sadu!

Srpska radikalna stranka oštro se protivi urbanističkom divljanju sa kojim se Novi Sad kao grad, suočava preko 25 godina, u kontinuitetu. Kao u vrzinom kolu, gradski planeri, konstantno ponavljaju iste greške iz prošlosti, stvarajući sve veće i veće probleme sa kojima se građani svakodnevno susreću.

„Naime, svedoci ste da je Grad Novi Sad, u protekle dve decenije prihvatio izuzetno veliki broj stanovnika i praktično udvostručio broj stanovnika koji je imao sedamdesetih godina prošlog veka, kada je projektovana većina ključnih saobraćajnih koridora u gradu. Umesto da grad širi i gradi nove koridore poput Bulevara Evrope, Temerinskog i Sentandrejskog puta kao i pravaca ka Futogu, Rumenci i Petrovaradinu kako bi lakše uvodio saobraćaj u gradsku saobraćajnu mrežu i kvartove, gradski planeri neprestano opterećuju postojeće ulične koridore objektima koji gotovo kao po pravilu, bivaju izgrađeni uz samu pešačku stazu. Ulice zadržavaju stare poprečne profile, objekti povećavaju spratnost i to je ono što gledamo već 25 godina u čitavom gradu“ – smatra Lazar Kanjerić, potpredsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad i odbornik u Skupštini Grada Novog Sada.

„Gde god danas živeli u Novom Sadu, imaćete problem sa parking prostorom, bićete često primorani da pešačite kolovozom jer su trotoari i zelene površine preplavljeni vozilima, koje stanari i korisnici prostora nemaju gde da parkiraju. Grad već sada nema rešenja za mnoge probleme pa pribegava rešenjima koja su izuzetno opasna, poput biciklističke staze u Kisačkoj ili ulici Maksima Gorkog. Što pre je potrebno pokrenuti izmenu generalnog plana Grada, i napraviti tim na čelu sa gradskim arhitektom (koga Grad u ovom trenutku nema) koji bi razmotrio dalje pravce u širenju i razvoju grada, utvrdio modele i realne okvire razvoja grada, kako u demografskom, tako i u prostornom smislu. Takođe, Grad mora početi sistemsko rešavanje problema sa kojima se suočava decenijama, a koji će sa povećanjem broja stanovnika dovesti do kolapsa u saobraćaju i komunikaciji. Pomenućemo samo neke od njih: regulacija ulice Jovana Subotića, problem uskog grla ka trgu Marije Trandafil, Jevrejska ulica, organizacija saobraćaja u Kisačkoj i Temerinskoj ulici, izmeštanje Autobuske stanice i rešavanja Bulevara Oslobođenja, kako bi se rasteretila Kisačka i Rumenačka ulica, Preradovićeva ulica i rešavanje saobraćaja kroz podgrađe, gradnja parking garaža u centralnim gradskim zonama,...“ – istakao je Kanjerić.

Srpska radikalna stranka smatra da u ovom trenutku Grad nema viziju i smernice kako i na koji način će se razvijati i graditi u 21. veku. Tu viziju Grad nema već 30 godina, a one zamisli i ideje koje zatičemo u postojećoj planskoj dokumentaciji, stvorile su ozbiljne probleme Gradu. Smatrali smo da će se imenovanjem gospodina Miladinovića za mesto direktora JP „Urbanizma“, stvari promeniti na bolje, s obzirom da je on prvi arhitekta koji je seo na čelo tog preduzeća za proteklih 20 godina. Sa velikim strpljenjem smo čekali prve rezultate rada, ali i sa velikim razočaranjem dočekali činjenicu da se suštiski u pogledu projektovanja i planiranja gradskog prostora ništa nije promenilo. Štaviše, neretko se donose planovi koji dodatno povećavaju spratnost i gabarit objekta, a sve je češći slučaj da se investitorima u potpunosti izlazi u susret, stavljajući, pri tom, po strani dugoročne interese Grada.

Srpska radikalna stranka spremna je da se uključi u rešavanje svih problema, uz prisustvo svih drugih relevantnih činioca u Gradu, kao i svih građana, jer ovi problemi tiču se svih u Novom Sadu, pa i budućih generacija, kojima ovaj grad ostavljamo na korišćenje.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM