Vreme je za srpske radikale!

„Srpska napredna stranka je obećavala kule i gradove u Vojvodini. Obećavali su
investicioni bum, ravnomeran razvoj, rešavanje problema, čestit odnos prema poslu,
otkrivanje afera i hapšenje lopova iz dosmanlijskog režima... Šta se od svega toga dogodilo? Nije se dogodilo ništa. Pojeo vuk magarca. Protekle četiri godine nisu donele ništa novo u AP Vojvodini. Pokrajinska vlada na čelu sa Igorom Mirovićem nije ispunila ni jedno obećanje, nije rešila ni jedan gorući problem, niti je, u bilo kojoj oblasti društvenog života, učinila iskorak u odnosu na dosmanlijsku vladavinu. Vreme je, da se na predstojećim pokrajinskim izborima, nesposobna, bahata i u kriminalu ogrezla naprednjačka vlast smeni. Vreme je da na čelo AP Vojvodine dođu pošteni, odgovorni, sposobni i stručni ljudi. Vreme je za srpske radikale.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, prvi na listi kandidata Srpske radikalne stranke na pokrajinskim izborima.

Jakšić je rekao da je, za razliku od njihove političke konkurencije, glavni adut srpskih
radikala konkretan program i ljudi.

„Izlazimo na predstojeće izbore pred narod čistih ruku i obraza, sa preciznim programom koji će omogućiti kvalitetniji život na prostoru severne srpske Pokrajine. Srpska radikalna stranka zna šta su problemi i prioriteti u Vojvodini i ukoliko nam narod ukaže poverenje, svim raspoloživim sredstvima borićemo se za bolji život u svakoj opštini. Uvešćemo red u pokrajinskoj administraciji i JP, ukinuti kojekakve agencije i fondove kao paralelne institucije, uvesti striktnu kontrolu nad tzv. projektnim finansiranjem, koji je „crna rupa“ pokrajinskog budžeta. Podsticaji, fondovi i programi koji se finansiraju iz budžeta ne smeju ostati privilegija odabranih – partijskih poslušnika, rođaka, kumova i drugova, nego mogućnost za rešavanje problema onih kojima je zaista potrebna. Svaki seljak, privrednik, mladi bračni par, turistički radnik, kulturni poslenik i sportista mora dobiti ravnopravnu šansu za stimulans iz pokrajinskog budžeta.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu da se moraju obezbediti veća budžetska sredstva i definisati
novi podsticajni programi iz oblasti poljoprivrede, privrede, socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta.

„Napravićemo ogromne uštede u budžetu gašenjem pojedinih fondova, agencija i kancelarija, čiji su efekti rada minorni. Nećemo trošiti milione na nepotrebne, megalomanske projekte, nego ih usmeriti u nove razvojne projekte i programe u skladu sa stvarnim potrebama ljudi.

Srpska radikalna stranka ne obećava „brda i dolove“, nego rad, red, rešavanje problema i čestit odnos prema poslu.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM