Zahtevamo hitno povlačenje iz prodaje Dečjeg atlasa sveta sa „Kosovom” kao posebnom državom

 

Srpska radikalna stranka poziva ministra prosvete da odmah povuče Pravilnik o ocenjivanju u osnovnim školama i to deo koji omogućava da polovina roditelja može na osnovu ličnih primedbi da pokrene postupak o utvrđivanju i vrednovanju rada određenog nastavnika.

Na ovaj način još više će se ugroziti, već ozbiljno ugroženo, dostojanstvo i autoritet nastavnika. Ovaj pravilnik potpuno otvara mogućnost da roditelji zapravo ocenjuju sopstvenu decu, što je već sada jedan od značajnijih problema u sistemu obrazovanja.

Ministar prosvete se ponaša po onoj narodnoj „Selo gori, a baba se češlja”. Dok se ona dodvorava roditeljima donoseći nebulozne pravilnike po kojima će roditelji nadzirati nastavnike i proveravati njihov rad, u svim knjižarama u Srbiji Kompanija „Dexy co” prodaje Dečji atlas sveta i kom je naša južna pokrajina predstavljena je kao „samostalna država Kosovo”. Nikom iz vlasti ne pada na pamet da ove atlase odmah povuče iz prodaje!

Valja podsetiti da udžbenike za našu decu i dalje štampaju hrvatski i slovenački izdavački i da je organizovanje štampanja udžbenika, pre svega srpskog jezika i istorije, u srpskom Zavodu za izdavanje udžbenika jedini posao kojim bi ministar trebalo da se bavi, u periodu do izbora novog ministra koji bi taj posao morao završiti do početka sledeće školske godine.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM