Zlatno doba bez pitke vode

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Žabarima sa zaprepašćenjem konstatuje da stanovnici opštine Žabari nemaju vodu za piće i da su prinuđeni da je sami nabavljaju kako znaju i umeju. Građanima je na raposlaganju tzv. tehnička voda koja nije za piće. Preciznije, reč je o vodi koja nije ispravna kako fizičko-hemijski, tako i mikrobiološki.

Umesto da rešava ovaj više nego urgentan problem, lokalna naprednjačka vlast je zauzeta udomljavanjem svojih stranačkih kadrova. To se jasno vidi kada se pročita Odluka o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Žabari za 2020. godinu. Naprednjačka vlast se grčevito bori da poveća masu sredstava za plate šest članova opštinskog veća, tj. opštinske vlade koji su na stalnom radu. Malo im je što sve siromašniji građani plaćaju predsednika opštine blizu 7 miliona na godišnjem nivou, pa su rešili da izdvoje milionske iznose i za šest članova opštinskog veća. Očigledno, to je njihov centralni problem i jasan pokazatelj da ih uopšte ne interesuju svakodnevni problemi građana. Naprednjaci u Žabarima bave se sami sobom i punjenjem svojih džepova. Svako normalan se mora zapitati šta će da radi tih šest članova opštinske vlade u jednoj maloj opštini poput Žabara. Kako će izgledati njihov radni dan? Ume li to neko da objasni?!

Sramota je da Žabari imaju status opštine još od 1839. godine, a da građani još uvek nemaju pristup pitkoj vodi.

Mi, srpski radikali, kao odgovorna politička stranka i kao ozbiljni ljudi, pitamo se da li to je zaista problem koji je nemoguće rešiti. Pitamo se da li naši sugrađani, stanovnici opštine Žabari, kao i svi građani drugih opština, imaju pravo na pristup pitkoj vodi. Takođe, postavlja se logično pitanje kako ćemo zadržati ljude u našoj opštini, ako oni nemaju normalne uslove za život, dostojne veka u kome živimo. Može li se u 21. veku zamisliti život bez pitke vode?! Napominjemo da je prema zvaničnim podacima u 2019. godini u Žabarima rođeno 63 dece, dok je broj umrlih gotovo 235.

Žalosno je što smo dočekali da građani plaćaju poreze i druge dažbine samo da bi tzv. opštinari dobijali plate.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM