Zlatno doba nosi i zlatna povećanja primanja za čak 40%, ali samo za naprednjačko rukovodstvo u Kraljevu

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Kraljevo upozorava aktuelnu vlast na situaciju koja je do juče bila koliko-toliko normalna, danas već apsurd, a sutra ko zna šta nas očekuje. To je stanje koje je sa sobom donela aktuelna gradska vlast u Kraljevu. Naime, na predlog gradonačelnika da se gradskim većnicima povećaju primanja, ništa manje nego 40%, dok država prosveti i ostalim javnim preduzećima, kao i penzionerima, određuje povećanje od oko 3%, a herojima, medicinskim radnicima 5%, Gradski odbor Srpske radikalne stranke Kraljevo s pravom pita da li ovde iko ima zdravog razuma. O pameti da ne govorimo, jer da iko ima bar zdravog razuma, ovako nešto ne bi bilo ni predloženo.

– Dok su nam ugostiteljska preduzeća, samostalne zanatlije, frizeri i druge uslužne delatnosti pred zatvaranjem, srpski radikali u Kraljevu se pitaju da li ovakva politika obezbeđuje bolje sutra ili već ionako tešku postojeću ekonomsku situaciju gura u ponor. Gradski odbor Srpske radikalne stranke Kraljevo predlaže da se umesto povećanja plata gradskim većnicima u Kraljevu novčana sredstva preusmere na ugostiteljske objekte, frizere ili lečenje bolesne dece – istakla je Violeta Petrović, tehnički sekretar Raškog okružnog odbora Srpske radikalne stranke.

Srpski radikali pitaju aktuelnu vlast da li je ovo pravo vreme za razmišljanje i odlučivanje o ovakvim predlozima. Smatramo da je ovo očigledno smejanje narodu u lice. Narodu koji ga je birao i delegirao da u njegovo ime odlučuje i donosi odluke. Narod se bori sa virusom, teškom finansijskom situacijom, bolešću i ostalim problemima koji ga pritiskaju, pa ne može da veruje da je ovako izigran od strane vlasti i ljudi kojima je ukazao poverenje. Zato srpski radikali smatraju da je ovakva odluka u ovom teškom trenutku borbe protiv Kovida sramna i nečasna i apeluje da se novčana sredstva preusmere na pomoć zdravstvu, na lečenje dece sa retkim bolestima i na ljude koji su u ovoj situaciji najviše pretrpeli.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM